Nickerie.Net, woensdag 30 januari 2008


Suriname praat over aandeel in Amazonisch toerisme

Vernon Texel, 30/01/2008

Paramaribo - Toerismeminister Richel Apinsa onderhandelt deze week in de Spaanse hoofdstad Madrid met collega’s uit Amazonelanden over de samenstelling van een integraal toeristisch pakket voor landen verenigd in de Verdragsorganisatie voor Amazonische Samenwerking (Acto).

Onder meer zal gediscussieerd worden over het zogenoemde Destination Amazonia Year 2009 programma. “De minister wil een optimale bijdrage van Suriname gaan bewerkstelligen in dit gecombineerde product. Ook het uitwisselen van ervaringen op eco-toeristisch gebied met de overige landen staat op de agenda”, zegt delegatielid Stanley Betterson aan dWT. Op deze manier krijgt Suriname meer bekendheid bij toeristen die de overige landen bezoeken, “en te hopen is dat ze in de toekomst dan ook ons land zullen aandoen”.

Acto bestaat naast Suriname verder uit Guyana, Venezuela, Colombia, Peru, Bolivia, Brazilië en Ecuador. Alle maken ze deel uit van het Amazone basin. Het is de tweede bijeenkomst van de organisatie voor ministers en andere hoge functionarissen actief in toerisme. De besprekingen die vandaag aanvangen, duren tot en met vrijdag. De participatie van Apinsa in de vergadering benadrukt het belang van de regering om toerisme verder uit te bouwen tot prioriteitsgebied met betrekking tot de economische ontwikkeling van het land.

De sector moet namelijk zijn steentje bijdragen in het divers maken van de economie. Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) moet daarvoor degelijke infrastructuur opzetten, die duurzame groei van deze industrie bevordert. Een belangrijk punt dat de Acto nastreeft in al haar lidlanden door het streven gecombineerde pakketten aan te bieden, waardoor toeristen verschillende landen tegelijk kunnen bezoeken. Tijdens de vergadering worden studies gepresenteerd die in het kader van dit project zijn uitgevoerd. Ook bemiddelt Acto in het verwerven van fondsen voor het uitvoeren van projecten in de Amazonelanden.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

30-01-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics