Nickerie.Net, donderdag 31 januari 2008


Kabelproblemen verstoren dataverkeer Midden-Oosten en India

Grote delen van het Midden-Oosten en India hadden vandaag last van problemen met een belangrijke onderzeese datakabel. Naar alle waarschijnlijkheid is er sprake van een kabelbreuk. Netwerkkabels met serverDe betreffende communicatiekabel ligt op de bodem van de zee tussen SiciliŽ en Egypte, en is onder andere in gebruik voor de levering van internet aan onder meer Saudi-ArabiŽ, Dubai, India en het Midden-Oosten. Naar alle waarschijnlijkheid is er sprake van een kabelbreuk, maar waar die door is veroorzaakt is nog niet bekend. Mogelijk dat het anker van een schip de kabel kapot getrokken heeft. Inmiddels worden de gevolgen duidelijk. Vanwege de problemen lukt het vele miljoenen mensen niet of slechts met zeer veel moeite om op internet te komen.

Volgens Rajesh Charia, directeur van de Indiase vereniging van internetproviders, heeft het land vijftig tot zestig procent van zijn bandbreedte verloren. Voor Egypte geldt dat zelfs zeventig procent van de beschikbare internetcapaciteit weg is. De problemen met de kabel stralen ook wereldwijd uit. Zo heeft onder andere de Indiase Silicon City of Bangalore last van de kabelbreuk, waardoor samenwerking met dit gebied vanuit de rest van de wereld moeilijk is. Ook ervaren verschillende banken problemen met het afronden van internationale handelstransacties.

Vannacht zal een verminderde dienstverlening ingesteld worden, zodat het internetverkeer weer opgestart kan worden, meldt Videsh Sanchar Nigam Ltd. Wel zal er sprake zijn van verlaagde snelheden en een kleinere bandbreedte. De volledige dienstverlening zal pas over op zijn minst tien dagen weer hervat worden.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Tweak

30-01-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics