Nickerie.Net, zondag 03 februari 2008


Peter R. onthult zondag 'oplossing' Holloway-mysterie

RIJSWIJK - Alle ogen van de wereld zijn zondagavond gericht op Peter R. de Vries. Om half tien begint op SBS6 een twee uur durende uitzending waarin de misdaadverslaggever naar eigen zeggen bijna alle vragen over de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway zal beantwoorden. Zijn claim dat hij na bijna drie jaar de zaak zou hebben opgelost, ontketende de afgelopen dagen een stormvloed aan reacties, niet alleen in de Nederlandse, maar ook in alle Amerikaanse media. De Vries zou zijn doorbraak hebben bereikt door na langdurig onderzoek opnames te maken met een verborgen camera.

Peter R. de VriesPeter R. de Vries

Bij de aankondiging van de uitzending drie dagen geleden waren de lippen van De Vries hermetisch gesloten. In alle programma's stelde hij dat hij vóór zondag geen uitspraken zou doen over zijn bevindingen. Maar de afgelopen dagen kwam er middels diverse media al een groot aantal puzzelstukjes boven water.

Hoofdverdachte Joran van der Sloot zou de in mei 2005 op Aruba verdwenen Holloway als laatste gezien hebben. Hij zou aan een door Peter R. de Vries betaalde 'vriend' hebben opgebiecht dat het meisje tijdens een vrijpartij onwel geworden was. Daarna zou hij haar lichaam in zee hebben gedumpt. Van der Sloot bevestigde de bekentenis vrijdagavond in het tv-programma Pauw & Witteman, maar voegde daar direct aan toe dat het verhaal van a tot z gelogen zou zijn.

Justitie op Aruba heeft nog geen actie ondernomen om Joran van der Sloot weer aan te houden. Het Openbaar Ministerie liet zaterdag weten te wachten met een reactie tot na de uitzending van De Vries. Deze claimde in het tv-programma Nova dat justitie na het programma voldoende materiaal in handen zal hebben om Van der Sloot voor de rechter te brengen.

Het OM zal lang niet als enige zondagavond aan de buis gekluisterd zitten. Ook de Amerikaanse media volgen de zaak op de voet. Peter R. de Vries en Joran van der Sloot hebben de afgelopen drie dagen op veel Amerikaanse zenders meer aandacht gehad dan Barack Obama en Hillary Clinton. Tv-station ABC heeft het programma van zondagavond gekocht en zal het deze maandag op 'prime time' vertonen.

De Vries vertrekt daags na de uitzending in Nederland naar Amerika voor een mediatour. In diverse prominente programma's zal hij zijn verhaal doen. De misdaadverslaggever is onder meer uitgenodigd om langs te komen bij talkshowgrootheid Oprah Winfrey.

Ondanks alle aandacht heeft De Vries de afgelopen dagen beklemtoond dat het achterhalen van de waarheid zijn belangrijkste drijfveer is geweest bij het oplossen van het mysterie.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Telegraaf

03-02-2008


Natalee Holloway geen heilig boontje

AMSTERDAM - De op Aruba verdwenen Natalee Holloway was niet het heilige boontje zoals haar moeder haar maar blijft omschrijven. Ze had een alcoholprobleem, ging wel erg close om met allerlei mannen en was net uit een afkickkliniek ontslagen. De verdwenen Nathalee was niet zo'n heilig boontje

Moeder Beth had heel wat te stellen met Nathalee

 Dat ontluisterende beeld schetst Renée Gielen die een documentaire maakte over de moeder van Natalee. Beth Holloway-Twitty schiep het beeld van de droomdochter, een maagd die nog nooit in haar leven een misstap heeft gemaakt, niet drinkt, niet rookt, nooit met drugs heeft geëxperimenteerd.

Het christelijke meisje dat haar bijbelse ideeën op allerlei manieren uitdroeg in vrijwilligerswerk en een voorbeeld was voor alle andere jongeren, zo schrijft de krant Amigoe.

Volgens Gielen zou Natalee zelfs in een afkickkliniek zijn beland vlak voordat ze naar Aruba kwam. De Amerikaanse liet zich op een bar ‘belly jellies aflikken’ door de mannelijke aanwezigen, zat blowend op het strand, haar vriendinnen waarschuwden haar zelfs om niet zoveel te drinken, somt de documentairemaakster in de krant op.

Natalees ‘verslaving’ komt aan bod in een interview, dat de producente op band heeft staan, met een Arubaanse taxichauffeuse. Familie van Natalee vroeg in de taxi naar adressen van drugsverslaafden, kennelijk om drugs te halen voor haar.

Gielen zegt dat ze vanaf dag één achterdochtig is over de verdwijning. “Toen ik haar in haar ogen keek, wist ik dat er iets niet klopte. ik wist wel dat ik géén verdrietige moeder tegenover me had. Nu weet ik wat ik toen zag: een moeder in grote problemen.”

Gielen omschrijft het door de moeder van Natalee uitgebrachte boek over de verdwijning als ‘een imagebuildingverhaal met daarbij een stemmingmakerij van de bovenste plank’. “Na het lezen van het boek overheerst in alle opzichten het gevoel ‘dit klopt niet’.” Haar vermoeden werd erdoor versterkt. “Bij mij hebben de leugens in het boek en heel veel andere twijfelachtige beweringen en gebeurtenissen in de afgelopen 2,5 jaar de vraag opgeroepen: Wilde Beth wel dat Natalee gevonden zou worden?”

Gielen denkt dat moeder Beth Twitty maar één ding wilde: Natalees laakbare gedrag en wijze van verdwijning verdoezelen. En daarvoor had ze een zondebok nodig. Dat werd Joran van der Sloot, de jongen die het laatst met haar was gezien, zo schrijft de Amigoe .

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Amigoe

01-02-2008


JORAN WEER CEL IN

’Ik dumpte haar met een bootje in zee’

door John van den Heuvel en Bert Huisjes

AMSTERDAM, zaterdag De derde arrestatie van Joran van der Sloot is ophanden, nu hij heeft bekend dat hij Natalee Holloway in zee heeft gedumpt. Justitie op Aruba heeft besloten dat zij hem opnieuw achter tralies wil. Een rechtshulpverzoek daarvoor aan Nederland wordt binnen enkele dagen verwacht. Van der Sloot zal dan direct weer worden overgevlogen naar Aruba. Voor de verborgen camera van Peter R. de Vries vertelt hij dat Natalee op het strand onwel werd. Daarna ontdeed hij zich, met behulp van een vriend met een boot, van haar lichaam. De uitlatingen worden door justitie gezien als een doorbraak.

Gelogen Van der Sloot zei gisteravond dat zijn uitlatingen over de verdwijning van Natalee Holloway zijn gefilmd door een vriend. „Ik vertelde wat hij wilde horen”. Van der Sloot stelt nu dat hij heeft gelogen. „Het was dom, dom, dom.” De advocaat van de familie, Arien de Bie, suggereerde gisteren dat de vriend geld kreeg voor het ontlokken van de bekentenis. Justitie had uitgebreid topoverleg over de nieuwe ontwikkelingen. Zij neemt de bekentenis over de verdwijning van de destijds 18-jarige Holloway zeer serieus.

Het OM onderstreepte gisteren dat het met de undercoveroperatie van De Vries geen bemoeienis had, noch ervan wist. Voor justitie zou enige bemoeienis ertoe kunnen leiden dat het bewijsmateriaal niet meer in een rechtszaak mag worden gebruikt.

Terughoudend Justitie heropende gisteren formeel ook het onderzoek naar hem, nadat zijn zaak vorige maand nog was gesloten. Het onderzoeksteam wil op korte termijn beginnen met het horen van Van der Sloot. Uit de aanvankelijke terughoudendheid van het openbaar ministerie valt overigens af te leiden, dat er mogelijk geen verdenking is voor moord of doodslag.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Telegraaf

02-02-2008


OM Aruba wachtte af

AMSTERDAM - Op moord of doodslag staat een straf van meer dan vier jaar en deze wegen zwaar omdat het geweldsdelicten zijn. Voor een aandeel in het laten verdwijnen van haar lichaam staat maximaal twee jaar.

Het OM op Aruba kreeg de beelden al op 24 januari te zien, maar besloot daarop niet direct een arrestatie te gelasten. De leider van het politieonderzoek op Aruba, Dolfi Richardson, zei gisteren: „Ik ben nu zeer positief over het verloop van het onderzoek.” Ook hoofdofficier van justitie Hans Mos stelt dat de beelden „een essentieel onderdeel” vormen.

De voormalige leider van het politieonderzoek Gerold Dompig stelde gisteren tegenover deze krant dat het van meet af aan een belangrijk scenario is geweest dat Natalee kan zijn overleden zonder slachtoffer te zijn van een misdrijf. „Het enkel laten verdwijnen van het lichaam hebben we altijd serieus bekeken. Het grote probleem was dat we in de eerste dagen werden tegengewerkt. De rechter-commissaris was een collega van Jorans vader, Paul van der Sloot. Hij gaf geen toestemming de woning van de familie Van der Sloot te onderzoeken.”

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Telegraaf

02-02-2008


Joran: Bekentenis was een leugen

door John van den Heuvel en Bert Huisjes

AMSTERDAM - De derde arrestatie van Joran van der Sloot is ophanden, nu hij heeft bekend dat hij Natalee Holloway in zee heeft gedumpt. Justitie op Aruba heeft besloten dat zij hem opnieuw achter tralies wil. Een rechtshulpverzoek daarvoor aan Nederland wordt binnen enkele dagen verwacht. Van der Sloot zal dan direct weer worden overgevlogen naar Aruba.

Joran van der Sloot (Foto: Mouw, Richard)

Voor de verborgen camera van Peter R. de Vries vertelt hij dat Natalee op het strand onwel werd. Daarna ontdeed hij zich, met behulp van een vriend met een boot, van haar lichaam. De uitlatingen worden door justitie gezien als een doorbraak.

Gelogen

Van der Sloot zei gisteravond dat zijn uitlatingen over de verdwijning van Natalee Holloway zijn gefilmd door een vriend. „Ik vertelde wat hij wilde horen”. Van der Sloot stelt nu dat hij heeft gelogen. „Het was dom, dom, dom.”

De advocaat van de familie, Arien de Bie, suggereerde gisteren dat de vriend geld kreeg voor het ontlokken van de bekentenis. Justitie had uitgebreid topoverleg over de nieuwe ontwikkelingen. Zij neemt de bekentenis over de verdwijning van de destijds 18-jarige Holloway zeer serieus.

Het OM onderstreepte gisteren dat het met de undercoveroperatie van De Vries geen bemoeienis had, noch ervan wist. Voor justitie zou enige bemoeienis ertoe kunnen leiden dat het bewijsmateriaal niet meer in een rechtszaak mag worden gebruikt.

Terughoudend

Justitie heropende gisteren formeel ook het onderzoek naar hem, nadat zijn zaak vorige maand nog was gesloten. Het onderzoeksteam wil op korte termijn beginnen met het horen van Van der Sloot. Uit de aanvankelijke terughoudendheid van het openbaar ministerie valt overigens af te leiden, dat er mogelijk geen verdenking is voor moord of doodslag.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Telegraaf

02-02-2008


'Joran van der Sloot bekent moord Holloway'

AMSTERDAM - Joran van der Sloot heeft de moord op de Amerikaanse Natalie Holloway mogelijk bekend. Dat zou althans blijken uit een fragment uit een interview van misdaadverslaggever Peter R. de Vries met de Arubaanse procureur-generaal Hans Mos, dat via de website van De Vries uitlekte.
Novum Nieuws

De betreffende pagina is inmiddels van De Vries' website verwijderd, maar Vkmag.com, een weblog dat de tekst ontdekte, heeft een schermafbeelding gepubliceerd.

Daarop is een gesprek te lezen tussen Mos en De Vries over een kennelijk met verborgen camera vastgelegde bekentenis van Van der Sloot. Mos zegt dat de beelden aanleiding vormen het onderzoek naar de verdwijning te heropenen.

Bewijs

Natalee Holloway verdween in 2005 na een avond stappen. Volgens het OM is Joran van der Sloot degene die het toen 18-jarige meisje als laatste levend heeft gezien. Hij is twee keer aangehouden in verband met de zaak, maar wegens gebrek aan bewijs moest justitie hem laten gaan.

Onderzoek

Het OM en de politie op Aruba onderzoeken momenteel of de aangeleverde informatie betrouwbaar is en of die licht werpt op de verdwijning en dood van Holloway. "Deze informatie kan in belangrijke mate bijdragen aan de oplossing van het mysterie rond de verdwijning van Natalee Holloway", aldus justitie.

De Vries beweerde eerder donderdag al dat hij de zaak-Natalee heeft opgelost. Een tipje van de sluier wilde hij niet oplichten. Dat doet hij pas zondag in de uitzending van zijn tv-programma. Justitie op Aruba wil niet op de bewering van De Vries ingaan.

Opgelost

In het televisieprogramma RTL Boulevard zei Peter R. De Vries donderdagavond dat het mysterie rondom Holloway zondag opgelost zal zijn. De Vries zei donderdagavond in het SBS-programma Hart van Nederland dat hij "nagenoeg alle vragen" rond de mysterieuze verdwijning heeft opgelost, "klip en klaar". Eerder dan zondag wil De Vries niet ingaan op de zaak.

Moeder

De moeder van Natalee Holloway, Beth, is donderdag in Nederland aangekomen. Dit op verzoek van Peter R. De Vries. Bij het RTL Boulevard waren donderdagavond beelden te zien van de moeder toen ze op luchthaven schiphol aankwam.

Bij het tv-programma Shownieuws zei De Vries donderdagavond de moeder de details rondom de zaak van haar dochter te hebben verteld. Dat was "een emotioneel moment", zo zei De Vries, die wederom niet specifiek op zijn bevindingen wilde ingaan.

Amerika

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries wordt "door de hele wereld" gebeld met vragen over zijn uitzending komende zondag over de verdwijningszaak van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway.

Volgens De Vries willen vooral Amerikaanse tv-stations nu al de SBS6-uitzending kopen, nog voordat bekend is wat de inhoud zal zijn.


Joran did it!

Pitbull Peter R de Vries heeft de wijn, die Joran van der Sloot in zijn ogen gooide, er waarschijnlijk goed uitgekregen, want Peter R de Vries schijnt de zaak van de verdwijning van Natalee Holloway opgelost te hebben. Dit heeft hij gedaan door het gebruik van een verborgen camera-actie waar maanden aan gewerkt is, maar alle ins en outs zijn pas aanstaande zondag te bekijken in een extra lange aflevering van Peter R de Vries. In de open directory van de Engelse site van Peter R de Vries vonden wij een pagina met daarin een uitgeschreven gesprek tussen Peter en procureur Hans Mos. De Open Directory is inmiddels gesloten, maar wij hebben de pagina voor jullie bewaard. J

JORAN IS DE DADER!

VKMag is heel eventjes statisch totdat iedereen onderstaand screenshot heeft gezien!

vkmag.com

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / vkmag

31-01-2008


Op verborgen camera van Peter R. de Vries
’Joran bekent zaak Natalee’

Aanklager op Aruba: Dit is schokkend
Van onze verslaggevers
 
ORANJESTAD (Aruba),  -  Joran van der Sloot heeft wel degelijk te maken met de verdwijning en dood van Natalee Holloway. Nieuw bewijsmateriaal, boven water gehaald door misdaadverslaggever Peter R. de Vries, heeft meer duidelijkheid gegeven over het lot van de in 2005 op Aruba spoorloos verdwenen Amerikaanse tiener.
 
• Joran van der Sloot heeft tweeënhalf jaar lang beweerd dat hij niet wist wat er met Natalee Holloway was gebeurd. In alle interviews, zoals recent bij Pauw en Witteman, ontkende hij glashard elke betrokkenheid.
FOTO’S: AP/RICHARD MOUW
• Beth Twitty, de moeder van Natalee, werd gisteren op Schiphol afgehaald door De Vries en ingelicht over het lot van haar verdwenen dochter.
• Peter R. de Vries …onthulling…
• Van der Sloot, getergd door kritische vragen van Peter R. de Vries, gooit zijn wijn over de verslaggever. Dat gebeurde na de uitzending van Pauw en Witteman.

Justitie op Aruba wilde gisteravond niet bevestigen dat Van der Sloot inmiddels opnieuw is aangehouden. Volgens de misdaadverslaggever heeft zijn team maanden aan de zaak gewerkt en is de oplossing van de zaak te danken aan een ingenieuze verborgen camera-actie. Deze had volgens De Vries plaats ná het incident bij het televisieprogramma Pauw en Witteman, waarbij Joran van der Sloot een glas wijn in het gezicht van de journalist smeet.
       Uit een via internet uitgelekt verslag van een gesprek tussen De Vries en hoofdofficier Hans Mos op Aruba kan worden afgeleid dat Joran voor een (verborgen) camera een soort bekentenis heeft afgelegd. De bekentenis zou Joran hebben gedaan tegenover een bevriende, in Nijmegen woonachtige Arubaan.
        Justitie op Aruba onderzoekt de nieuwe aanwijzingen, die De Vries pas in zijn televisieprogramma aanstaande zondag wil onthullen.
        
Respect
        De Vries houdt in het gesprek op 24 januari de hoofdaanklager voor dat Van der Sloot heeft verklaard niet wakker te liggen van de dood van Natalee Holloway en amper respect toont voor het meisje. De reactie van mr. Mos na het zien van de undercoverbeelden. „Ik vind het schokkend.”
       De hoofdofficier zegt onder de indruk te zijn van de ’bekentenis’ van Joran. „Dit is zijn coming-out. Maar het is verbluffend dat hij tweeënhalf jaar zijn mond heeft gehouden”, aldus Mos.
       Volgens Peter R. de Vries heeft hij Natalee’s moeder Beth Twitty gisteren op de hoogte gesteld van het waarschijnlijke lot van haar dochter. „Dat was zeer emotioneel”, aldus De Vries, die Beth Twitty gistermorgen zelf afhaalde van Schiphol.
       Volgens het OM is Joran van der Sloot degene die het toen 18-jarige meisje als laatste levend heeft gezien. Hij is twee keer eerder aangehouden in verband met de zaak, maar wegens gebrek aan bewijs moest justitie hem laten gaan.

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics