Nickerie.Net, vrijdag 01 februari 2008


VVN wil meer investeren in de jeugd

Beta Debidien, 01/02/2008

NIEUW-NICKERIE - De Stichting Vrienden van Nickerie (VVN) wil in de komende periode meer investeren in de jeugd van het district. “We willen de jeugd bijstaan met onder meer huiswerkbegeleiding en hen voorzien van het nodige schoolmateriaal”, zegt Niermalkoemar Badloe, VVN-secretaris. De organisatie heeft dinsdag haar eerste project in uitvoering gebracht in Nickerie, met de bouw van een fietsenstalling op het erf van de openbare school Laigsingh in de Corantijnpolder.

Bharat Jairam (rechts), voorzitter van de VVN, overhandigt een cheque aan schoolleider Tjon A San van de openbare school Laigsingh, in de Corantijnpolder. Met het geld zal een fietsenstalling gebouwd worden.

Voor dit project heeft de moederorganisatie in Nederland 3.000 Surinaamse dollar vrijgemaakt. “Het is een opluchting voor de kinderen, omdat zij gewezen waren hun fietsen vóór de ingang van de toiletten te stallen", zegt schoolleider Harwich Tjon A San. In de fietsenstalling kunnen vijftig rijwielen geplaatst worden. De bouwkosten zijn geraamd op SRD 5.000. Als eigen bijdrage heeft de school zelf 1.094 Surinaamse dollar opgebracht. Volgens Badloe is dit project een uitzondering, omdat zijn organisatie zulke projecten niet ondersteunt.

Dit initiatief moet de schoolleiding stimuleren door te gaan, zodat de leeromgeving optimaal verbeterd wordt voor de kinderen. De VVN wil binnenkort ook een nieuw project beginnen, waarbij alle muloscholen in Nickerie voorzien worden van een kopieermachine. Vorig jaar kreeg Mulo-Paradise reeds zo een machine. “Dit project ligt ter goedkeuring bij de moederorganisatie”, zegt Badloe. Het bestuur vraagt de gemeenschap om met goed onderbouwde projecten te komen. Formulieren hiervoor kunnen afgehaald worden bij de bestuursleden. Nieuwe projecten zullen eerst in Nickerie beoordeeld worden, voordat ze naar Nederland voor financiering worden gestuurd. Het afgelopen jaar heeft de VVN iets meer dan SRD 33.000 aan projecten uitgevoerd in Nickerie, onder meer middels het brilmonturenproject, inschrijfgeld voor dertien universiteitsstudenten en ook de aanschaf van sportmateriaal voor een aantal sportorganisaties.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

31-01-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics