Nickerie.Net, zaterdag 02 februari 2008


Radio SRS, the friendly Giant - uit de 'dood' ontwaakt

Vernon Texel, 02/02/2008

Paramaribo - Een nieuwe zender met een capaciteit van meer dan 1.000 watt moet de Stichting Radio omroep Suriname (SRS) nieuw leven inblazen. Met de oude 150 watt zender was het station nauwelijks nog te ontvangen, niet in Paramaribo en soms zelfs niet in de eigen vertrekken. Tot overmaat van ramp zag het station zijn aantal adverteerders de afgelopen jaren ook drastisch afnemen. Ook het personeel trok weg, omdat nauwelijks nog kon worden voldaan aan de eis om de salarissen op te trekken. “De hoop was al opgegeven”, omschreef directeur Roseline Daan de al dertig jaar durende neerwaartse spiraal.

Clifton Braam van de nieuwsdienst, minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken, Hesdy Pigot, voorzitter van de Raad van Toezicht heffen het glas samen met directeur Roseline Daan, viceprsident Ramdien Sardjoe en programmamaker Jennifer Haakmat. Ze drinken op de nieuwe zender die in gebruik is genomen.- dWT foto/ Wiliam Tsang

Toch is het medium erin geslaagd om ruim 10.000 US dollar uit de eigen begroting vrij te maken om de nieuwe zender aan te schaffen, die met een druk op de knop officieel in gebruik is genomen door vicepresident Ramdien Sardjoe. Het station staat bekend om zijn jaarlijkse talentenjacht in de jaren tachtig tot negentig die enkele grote Surinaamse zangers heeft voortgebracht.

“Het is nu de taak om wederom te zoeken naar uw identiteit, waardoor jong en oud weer afstemmen op het station”, zegt Jack Uden van Jack Tours en Travel, die sprak namens de kleine groep adverteerders die het station trouw zijn gebleven. Hij is ook vol lof over de zelfwerkzaamheid die aan de dag is gelegd om de zender aan te schaffen. “Dat straalt trots uit.”

Hesdy Pigot, voorzitter van de Raad van Toezicht, kan zich hierin terugvinden en is zich ook bewust van de concurrentie die de SRS, opgericht in augustus 1963, moet leveren tegenover de overige twintig radiostations “die beter equiped zijn”. “SRS moet opnieuw opleven en ik hoop dat de nieuwe zender de huidige vicieuze cirkel kan doorbreken”, aldus Pigot. Directeur Daan verzekert dat het station binnen een maand weer landelijk te beluisteren zal zijn.

Nu wordt hard gewerkt aan het in orde maken van de steunzenders. Volgende week moet dat al zover zijn voor Albina, Moengo, Sipaliwini en Brokopondo. Pigot hoopt dat met de toenemende luisterdichtheid ook het aantal adverteerders weer zal groeien en het bedrijf verzekerd is van meer inkomsten. In zijn felicitatieboodschap onderkende vicepresident Sardjoe het probleem van overheidssubsidies naar parastatalen. “Toch heeft de directeur bewezen in staat te zijn leiding te geven. Dat biedt perspectieven.” Als ‘cadeau’ nodigde Sardjoe directeur Daan uit om binnenkort gesprekken te voeren over de toekomstplannen van het station. Hij verzekert daarbij dat deze besprekingen niet vruchteloos zullen zijn.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

02-02-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics