Nickerie.Net, vrijdag 15 februari 2008


Carmelita Ferreira over Brunswijk: ‘Men schijnt het maar niet te leren’

Geplaatst: 13/02/2008

Paramaribo / Nickerie -  ‘Toen ik die beelden zag zondagavond, heb ik me echt weer vervelend gevoeld. Ik dacht van, ‘mijn God alweer, alweer gebeurt dit’. Maar ja, men schijnt het maar niet te leren.’ Het DNA-lid Carmelita Ferreira zag de beelden waarop duidelijk te zien is hoe fractieleider Ronnie Brunswijk van AC, als speler, trainer en eigenaar van Inter Moengotapoe voetballers van WBC te lijf gaat. Hij klapt, trapt en duwt WBC-spelers meerdere keren en krijgt nooit een rode of gele kaart van de scheidsrechter. ‘Men is 1 maal 24 uur parlementariër en men behoort zich overal correct te gedragen’, gaat Ferreira fel verder. Als voorzitter van de Nickerie Slagbalbond spoort ze haar leden altijd aan om zich altijd sportief op te stellen. Ze is het daarom niet mee eens als gesteld wordt dat Brunswijk op de eerste plaats mens is.

Op 19 mei van het afgelopen jaar tijdens de kampioenwedstrijd tussen WBC en Inter Moengotapoe rende Brunswijk met een spade achter twee supporters aan. Hij betrad vaker als reservespeler ongevraagd het veld om zich in discussies tussen spelers en de referee te mengen. Hij heeft hiervoor ook nooit een kaart gekregen. In DNA bood hij op de eerstvolgende openbare vergadering na 19 mei zijn verontschuldigingen aan.

‘De mensen moeten werken aan zelfcorrectie’, antwoordt Ferreira als haar gevraagd wordt of Brunswijk nu weer zijn verontschuldigingen moet aanbieden aan de samenleving. ‘Als je je niet kan gedragen hoor je daar (DNA..red) niet thuis. Zo eenvoudig is dat. Het parlement is het hoogste college van staat. Als je je als persoon waar dan ook niet kan gedragen, als je het goede voorbeeld niet kan zijn, dan moet je daar niet komen.’ Ferreira zegt dat ‘natuurlijk’ iedereen eens fouten maakt, maar dat bepaalde zaken niet steeds herhaald kunnen worden.

‘Ik wil dat ding zo laten. Ik heb geen commentaar’, is de eerste reactie van Brunswijk. Later zegt hij dat hij zich niet druk maakt omdat hij een ‘tranga politicus’ is. ‘Mi n’e hat mi ede, mi sab’ tak mi na wan tranga politicus dus mi no’e span. Dus wat men op voetbal en politie, weet ik veel, wil verklaren, is hun zaak. Maar in ieder geval ik heb geen commentaar.’ Brunswijk is ervan verzekerd dat zijn politieke carričre door dit geval niet in gevaar komt.

Volgens de topper van A-Combinatie Caprino Alendy moet men in de sport leren om met verlies om te gaan. ‘Vechten in de sport zal ik nooit goedkeuren. Echter wil ik graag nog door hem geďnformeerd worden waarom ik zulke beelden gepresenteerd heb gekregen. Wat zijn de oorzaken en wat is de aanleiding? Maar vechten op een sportveld is iets dat ik ten zeerste afkeur’, aldus Alendy.

Gregory Rijssen

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

15/02/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics