Nickerie.Net, maandag 11 februari 2008


Schoondochter slachtoffer doet relaas: ‘De doktoren zijn gewoon nalatig geweest’
Geplaatst: 09/02/2008

Nickerie -  ‘Vanaf het moment dat mijn schoonvader naar de EHBO is gebracht, hebben wij keer op keer gevraagd of er foto’s gemaakt kunnen worden. Men heeft ons voorgehouden dat er niets ernstig aan de hand was omdat het slachtoffer het anders zou uitgillen van de pijn. Ze hebben mijn schoonvader na behandeling gewoon huiswaarts gestuurd.’ Dit zegt een verbitterde Sardha Kasanwirjo, schoondochter van het bijna 73-jarige slachtoffer, Soekimin Kasanwirjo, aan DBS over de wijze hoe de doktoren om zijn gegaan met haar schoonvader, die zaterdagmorgen aangereden was door een personenauto in Nickerie. Los van enkele kneuzingen had Kasanwirjo ook enkele schaafwonden opgelopen. Hij kreeg drie hechtingen aan zijn hoofd.

Sardha zegt dat haar schoonvader op de fiets reed toen hij werd aangereden door een personenauto. Bij nader onderzoek is gebleken dat hij de veroorzaker is geweest van die aanrijding. Bij thuiskomst klaagde haar schoonvader nog steeds over pijnen. Maandagmorgen moest hij voor controle gaan en ook toen heeft men de dienstdoende dokter gewezen over de pijnklachten waarmee het slachtoffer te kampen had en is gevraagd of er alsnog foto’s gemaakt konden worden. De dokter vond het niet noodzakelijk om foto’s te laten maken en na behandeling mocht hij weer naar huis.

Woensdagmorgen toen het slachtoffer er wederom voor controle was, zag de dokter dat de situatie verergerd was en liet toen foto’s maken. Hieruit is naar voren gekomen dat hij drie gebroken ribben had. Naar zeggen van schoondochter Sardha is haar schoonvader toen met spoed vervoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) voor verdere behandeling.

Zij is helemaal niet te spreken over de wijze hoe doktoren omspringen met mensenlevens. ‘Als ze dezelfde dag nog foto’s hadden gemaakt, was dit niet zo ver gekomen’, zegt Sardha. De situatie van haar schoonvader is momenteel stabiel. De directeur van het Streekziekenhuis Nickerie (SZN) kon niet bereikt worden voor een reactie.


Zahier Azizahamad

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

08/02/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics