Nickerie.Net, maandag 11 februari 2008


Vanwege verhoogde internationale interesse ControlRisk naar Suriname voor rapportage

Eric Mahabier, 11/02/2008

Paramaribo - De internationale risico-consultant, ControlRisk komt van 25 tot en met 28 februari naar Suriname voor een “kwalitatieve investeringsrisico analyse”. Het in London gevestigde bureau opereert sinds 1975, heeft wereldwijd 18 kantoren en adviseert investeerders op het gebied van verscheidene risico's, met betrekking tot onder andere politiek, veiligheid en reputatie, in verschillende landen. ControlRisk ziet een verhoogde interesse in Suriname van verschillende internationale investeerders en wil daarom een rapport uitbrengen. “Het is een goede zaak dat ControlRisk naar Suriname afreist”, zegt honorair consul Amwed Jethu van Suriname in London aan dWT. ControlRisk heeft hem benaderd om onder andere contacten met diverse personen en instanties te leggen. De internationale risico-consultant zal analist Daniel Linsker afvaardigen voor deze missie.

“Zijn rapportage is relevant aangezien Suriname in verscheidene bronnen nog steeds negatief wordt afgebeeld vanwege informatiegebrek. Gelukkig komt hier verandering in: in The Economist-magazine werd Suriname onlangs als één van de veiligste landen in het Caribisch Gebied genoemd”, zegt Jethu verder. “Analist Mr. Daniel Linsker wil een cross-sectie van de Surinaamse samenleving informeel ontmoeten, dus niet alleen beleidsmakers en zakenmensen maar ook mensen uit de academische wereld en journalisten”, geeft Jethu de groep aan die zal worden gehoord. Linsker zal voor investeerders onder meer een “kwalitatieve analyse” maken en aangeven in hoeverre het rechtssysteem buitenlandse investeringen beschermt.

“Rapportage van bedrijven zoals ControlRisk in combinatie met de beoordelingen van ratingagencies Moody's en Standard & Poors zullen uiteindelijk de PRI (Political Risk Insurance) kosten bepalen. Hoe lager “the perceived risks” des te lager de PRI kosten en des te interessanter Suriname wordt voor toekomstige investeerders met name in de natuurlijke hulpbronnen sector.” ControlRisk heeft in meer dan 130 landen gewerkt voor ongeveer 5.300 klanten waaronder 86 Fortune Top 100 Companies.” Linsker is de eerste risico-analist die van ControlRisk naar Suriname afreist. Jethu benadrukt dat hun rapporten cruciaal zijn bij het nemen van investeringsbeslissingen door internationale multinationals.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

11/02/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics