Nickerie.Net, vrijdag 15 februari 2008


Amerikaanse ambassade doet schenkingen in Nickerie

Asha Chaturi, 14/02/2008

NIEUW-NICKERIE - De Amerikaanse ambassade heeft met medewerking van militairen in de Verenigde Staten, scholen in Nickerie voorzien van school- en kantoormeubilair en andere goederen.

Aan seniore burgers zijn ruststoelen geschonken, terwijl de bibliotheek een partij nieuwe boeken kreeg. De drie containers goederen vertegenwoordigen een waarde van ruim 40.000 US dollar. Scholen die de spullen het hardst nodig hebben, kwamen het eerst in aanmerking. Ook scholen op Apoera en Tapoeripa zijn bedacht. De distributie heeft een maand geleden plaatsgevonden, maar gisteren vond de officiŽle overdracht plaats door de Amerikaanse ambassadeur Lisa Bobbie Schreiber Hughes. Zij zegt de samenwerking met de scholen en andere instellingen in Nickerie bijzonder op prijs te stellen.

ďHet is een welkome geste van de Amerikaanse ambassade. Het voorziet in een heel grote behoefte voor het onderwijsĒ, zegt VOJ-onderwijsinspecteur, Rita Chotoe-Sanchit tegenover dWT. Volgens Ruben Soetosenojo, waarnemend onderwijsdirecteur, is Suriname bezig een sterke band op te bouwen met Amerika, waaruit profijt wordt gehaald door deze geschenkzendingen. Enkele maanden geleden was er een delegatie uit de Verenigde Staten in Suriname om zich persoonlijk te oriŽnteren op de verschillende scholen in Nickerie waar de nood erg hoog was. De scholen die toen in kaart waren gebracht, zijn nu voorzien. De schoolleidster kreeg een certificaat uit handen van de ambassadeur. Zij zegt bijzonder blij te zijn met de partnerrelatie die zij heeft kunnen opbouwen in Nickerie.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

15/02/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics