Nickerie.Net, woensdag 20 februari 2008


VS stap dichterbij voor SLM

Vernon Texel, 20/02/2008

Paramaribo - De Amerikaanse Transport Veiligheidsdienst (TSA) is niet ontevreden over de veiligheidssituatie op de Johan Adolf Pengelluchthaven. Hiermee is een belangrijk obstakel weggenomen voor de SLM om weer zelf naar de Verenigde Staten van Amerika te kunnen vliegen. Optimale veiligheid op de luchthaven geldt namelijk als één van de belangrijkste voorwaarden om dit doel te bereiken. Een TSA-delegatie bezocht Suriname in november vorig jaar en de eerste indrukken blijken positief. “Er is wel huiswerk als het gaat om het schrijven van handboeken die te maken hebben met de veiligheid op de luchthaven”, benadrukt Vivian Havenberg, directeur van de Surinaamse Burgerluchtvaart en Veiligheidsautoriteit (CASAS).

Binnenkort moet een commissie Nationale Burgerluchtvaart Beveiligingsproject worden ingesteld die de richtlijnen gaat bepalen voor de uitvoering van dit project. De SLM streeft ernaar om het hele proces dat eind vorig jaar is opgestart in april rond te hebben. “Afhankelijk van de procedures kan deze datum haalbaar zijn”, zegt Hanenberg. Op de luchthaven wordt nu druk gewerkt om de situatie te verbeteren, ook wat de fysieke infrastructuur betreft. Surinam Airways op haar beurt is nu in onderhandeling met de Amerikaanse Burgerluchtvaart Autoriteit (FAA) om documenten over onder meer haar vliegoperaties en toestellen goedgekeurd te krijgen. “Iedereen heeft zijn deel in het geheel en er wordt met voortvarendheid aan gewerkt”, weet de CASAS-directeur. Het is te verwachten dat de luchtvaartovereenkomst tussen Suriname en de VS onder de loep moet als het proces eenmaal is afgerond.

Ook SLM-directeur Henk Jessurun klinkt positief als hem gevraagd wordt naar de vorderingen die tot nu toe zijn geboekt. “We hebben geen indicaties dat er iets niet goed is. Juist bestaat de indicatie dat zaken loskomen.” De maatschappij is echter nog niet begonnen met haar promotiecampagne voor de route, met name Miami. Daarvoor wil zij eerst alles in orde hebben. Het is langer dan tien jaren geleden dat de SLM met een eigen toestel landde op Amerikaanse bodem.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

21/02/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics