Nickerie.Net, woensdag 05 maart 2008


Borstvoeding steeds korter

Angst voor hangborsten ongegrond
Geplaatst: 23/02/2008

Nickerie - Ook in Nickerie is het merkbaar dat moeders steeds minder gewilligd zijn om hun baby te voeden met de borst. Borstvoeding is in de afgelopen periode uit de mode geraakt. Carmen Scholtzberg, die samen met een delegatie in Nickerie vertoefde om borstvoeding te stimuleren, haalde aan dat de WHO uit research heeft vastgesteld dat delen van de wereld waar jonge kinderen niet adequaat gevoed worden, hoge sterftecijfers vertonen. Tijdens een driedaagse training zijn 19 gezondheidswerkers meer kennis en kunde bijgebracht om deze in hun job toe te passen ter stimulering van borstvoeding.

Naar zeggen van Scholtzberg die de leiding heeft van de Stichting Borstvoeding Suriname (Stibosu), pakken moeders door gebrek aan kennis eerder de papfles dan dat zij gebruikmaken van hun borsten, waar het melk al lekker in zit verpakt en de juiste ingrediŽnten en temperatuur heeft wat het kind nodig heeft voor verdere ontwikkeling en groei.
Stibosu is voorstander dat er een wet komt waarbij werkgevers het belang van borstvoeding inzien en moeders hun jong kindje meer tijd geven om ze borstvoeding toe te dienen.

Mamaís hoeven echter niet te vrezen dat zij hangborsten zullen overhouden. Dit hangt volgens Scholtzberg af van de spiergesteldheid. De training in Nickerie is gisteren met succes afgesloten. De trainees hebben allen een certificaat in ontvangst mogen nemen. Zoín 115 medewerkers binnen de gezondheidszorg in Suriname zijn getraind om moeders te mobiliseren om gebruik te maken van hun borsten om hun kind te voeden.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

23/02/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics