Nickerie.Net, woensdag 05 maart 2008


Prijzen van groenten en fruit licht gestegen in Nickerie
Geplaatst: 23/02/2008

Nickerie - De grote regenval van de afgelopen dagen heeft behalve op de infrastructuur van Nickerie ook invloed gehad op de prijzen van groenten en fruit die op de Centrale Markt aan de man worden gebracht. Marktverkoopster Radjie R., die zelf in het klein groenten verbouwt en deze ook zelf aan de man brengt, zei dat de regens wel haar aanplant hebben getroffen. Delen van haar aanplant zijn onder water geraakt. Zij verkoopt sedert 1993 op de markt. Mevrouw Radjie zegt ervaring te hebben met dit soort situaties. Volgens haar is het leven van marktverkopers niet altijd rooskleurig. Het gaat gepaard met ups en downs.

Radjie en andere marktverkopers zijn ertoe overgegaan de prijzen van hun producten enigszins op te schroeven. “Ik heb mijn prijzen een klein beetje verhoogd”, zegt mevrouw Radjie. Ook het schrijnend tekort aan kunstmest, die door groenteboeren gebruikt wordt, heeft invloed op de prijzen van groenten en fruit op de markt. De marktverkopers delen de mening dat de markt niet meer zo is als vroeger en minder druk is. De koopkrachtdaling schrijven zij toe aan de sociaal-economische toestand.

Opmerkelijk op de Nickeriaanse markt is, dat verkopers niet allemaal hun producten voorzien van duidelijke naam, hoeveelheid en prijzenbordjes. Klanten en vooral toeristen die Nickerie vaak bezoeken, zouden hierbij veel baat hebben, wanneer zij alles aantrekkelijker aantreffen en makkelijker kunnen shoppen dan steeds te vragen wat het product is en wat het kost.
Naar verwachting zullen de prijzen van groente pas dalen, zodra de weergoden het beter menen
.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

23/02/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics