Nickerie.Net, zondag 02 maart 2008


Suriname het veiligst in de regio
Geplaatst: 29/02/2008

Paramaribo -  Volgens een gezamenlijk onderzoek van het afgelopen jaar door de Verenigde Naties (VN) en de Wereldbank, blijkt dat het Caribische gebied de leiding heeft in de wereld der naties met het hoogste aantal moorden. Ondanks het feit dat het Caribische gebied bekend staat om zijn blauwe hemel, cricket en rum blijkt, dat per 100.000 duizend inwoners het aantal moorden 30 is. Dit aantal is vier keren hoger dan de Verenigde Staten van Noord-Amerika (VS) en 15 keren hoger dan West en Centraal-Europa.

Jamaica scoort met het aantal moorden het hoogste in de wereld, gevolgd door El Salvador, Guatemala en Venezuela. Op Trinidad and Tobago blijven de moorden stijgen ondanks het feit dat de werkloosheid is afgenomen. Vele van de moorden zijn gerelateerd aan drugs. Georganiseerde bendes voorzien moordenaars van contant geld en wapens.

Volgens de cijfers blijkt dat Suriname het minste aantal moorden heeft in vergelijking met de overige Caribische landen en de burgers in Suriname het veiligst zijn.

Het onderzoek vermeldt verder dat zes miljoen toeristen het afgelopen jaar de Engelstalige eilanden bezocht hebben. Maar enkelen geraakten in problemen op de eilanden. De meeste moorden hebben plaatsgevonden onder jonge werkende mannelijke groepen die een verkeerde vriendenkring hebben gehad of die in een bepaalde buurt woonden.

Op sommige eilanden is het leven in angst een routinezaak. Op Jamaica nemen Jamaicanen niet het risico om in de avonduren naar de luchthaven te gaan. Op Trinidad hebben katholieke kerken hun avondkerkdiensten vervroegd vanwege de criminaliteit.

De gevangenissen van de regio zijn allemaal overbevolkt. Van 31 landen op de wereld met een hoge criminaliteit zijn 3 op iedere 1000 bewoners in de gevangenissen. 17 uit de 31 landen zijn Caribische landen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

29/02/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics