Nickerie.Net, zondag 02 maart 2008


Vierde openbare inschrijving onroerende goederen SML
Geplaatst: 29/02/2008

Paramaribo -  Vandaag vindt de vierde openbare inschrijving voor de verkoop van de onroerende goederen van de Stichting Machinale Landbouw in Suriname, SML, plaats. De directeur van de SML, Hans Sharman, gaf tegenover DBS te kennen dat er nog tien stuks onroerende goederen resten voor verkoop. Zes stuks zijn reeds toegewezen aan bieders bij de eerste, tweede en derde openbare inschrijving. Voor de vierde inschrijving is er wel degelijk belangstelling. Zowel Surinaamse als buitenlandse bieders zullen een bod doen. Deze keer is ook het vereiste van 10 % bankgarantie als een voorwaarde opgenomen. Hierdoor wordt gecreŽerd dat serieuze bieders een bod doen. Het is namelijk voorgekomen bij de derde openbare inschrijving dat een bieder zijn koopsom wilde compenseren omdat hij een vordering heeft op de SML.

Sharman is positief gestemd over de vierde inschrijving. De derde inschrijving heeft ongeveer 4 miljoen USD opgebracht. De volgende maand zal aan de schuldeisers de mogelijkheid worden geboden voor het verkrijgen van inzage. Zij worden ook in de gelegenheid gesteld bezwaarschriften in te dienen. Gekozen is voor het houden van een vierde openbare inschrijving voor verkoop van de onroerende goederen in plaats van een veiling, omdat de laatste niet veel financiŽn zou opleveren. De verkoop van de resterende roerende goederen zal wel middels een veiling verkocht worden. Dit zal in Wageningen plaatsvinden.

De eerste openbare inschrijving voor verkoop van de onroerende goederen is gehouden op 15 juli 2007. Hierbij hadden 15 bieders een bod gedaan. Bij de tweede openbare inschrijving op 2 oktober 2007 hebben 16 bieders een bod gedaan. Frappant is, dat indien de bedragen van de eerste en de tweede gehouden openbare inschrijving met elkaar worden vergeleken, er bij de tweede inschrijving veel hogere bedragen zijn geboden. Echter, de bedragen die zijn aangeboden bij de derde inschrijving op 4 december 2007, waar in totaal 14 bieders een bod hebben gedaan, overtreffen de bedragen die zijn aangeboden bij zowel de eerste als de tweede inschrijving.


Asha Bhagwat

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

29/02/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics