Nickerie.Net, maandag 03 maart 2008


Extra veiligheidsmaatregelen westgrens Suriname

NIEUW NICKERIE -  Er zijn de afgelopen tijd extra veiligheidsmaatregelen getroffen aan de grens met Guyana. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De autoriteiten houden er rekening mee dat de van moord verdachte Guyanees Rondell ‘Fine Man’ Rawlins de oversteek tracht te maken. Onder meer is de bewaking opgevoerd.

Leger en politie patrouilleren vaker op en langs de Corantijnrivier. Ook worden volgens Santokhi drie tot vier keer per dag wegblokkades gelegd. Het personenverkeer via de informele Backtrackroute wordt scherp in de gaten gehouden. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Santokhi vertrouwt erop dat de bewaking zodanig is dat er geen doorkomen aan is.

Mocht de vrij extensieve grens toch worden gepasseerd, dan hoeft er nog niets aan de hand te zijn. Er zijn voldoende voorzieningen getroffen voor het opsporen en aanhouden van Rawlins. Rondell Rawlins is ex-militair. Hij wordt onder meer medeplichtig geacht aan de moord op de Guyanese minister van Landbouw, Satyadeow Sawh. Ook wordt hij verantwoordelijk gehouden voor de moord op elf burgers begin dit jaar.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Waterkant

03/03/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics