Nickerie.Net, dinsdag 04 maart 2008


Nieuw gerechtsgebouw en drie brandweerkazernes voor Nickerie
Geplaatst: 04/03/2008

Nickerie -  Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie heeft tijdens zijn bezoek aan Nickerie het afgelopen weekend kenbaar gemaakt dat er binnen niet al te lange tijd nieuwe investeringen zullen worden gepleegd. Zo zal er een nieuw gebouw worden neergezet, waarin alle rechtszaken in zullen worden gehouden. Er zal enorm worden geÔnvesteerd in de rechterlijke macht. Voor wat betreft de politie, zal ook later dit jaar de verdere renovatie van de overige politieposten en dienstwoningen in de verschillende ressorten plaatsvinden. Het project bevindt zich al in de voorbereidingsfase en zal uitgevoerd worden door het ministerie van Openbare Werken.

Het op te zetten gebouw zal over betere faciliteiten beschikken en alle rechtsgeleerden zullen beter geaccommodeerd hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Op schema staat ook dat brandweerpersoneel getraind zal worden en dat er zeker drie nieuwe brandweerkazernes bij zullen komen. De oostelijke en de westelijke polders zullen er elk ťťn krijgen, terwijl de derde komt te staan op Wageningen. Nickerie zal ook worden voorzien van voertuigen en een bikers unit, zodat de politie flexibeler kan optreden en de gemeenschap beter en sneller kan dienen. Het is nu de opdracht aan de gewestelijke politiecommandant om dit te realiseren. De voertuigen zijn reeds besteld en de betaling is geschied. Echter ondervindt de maatschappij nog enige problemen, waardoor de levering van de voertuigen nog even op zich laat wachten.

De minister is bijzonder onder de indruk van de manier waarop het Bureau voor Slachtofferzorg sedert zijn opening tewerk is gegaan. Nickerie is het enige district dat beschikt over een bureau voor slachtoffers. De eerste evaluatie heeft de minister reeds onder ogen gehad en is zeer positief door hem beoordeeld. Het geeft een goed beeld hoe er ingespeeld wordt op suÔcidegevallen en dat mensen tijdig gesignaleerd worden en ook gelijktijdig met hen gesproken wordt. Gewerkt wordt om de drempel van potentiŽle zelfmoordgevallen in Nickerie omlaag te brengen.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

04/03/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics