Nickerie.Net, dinsdag 04 maart 2008


Stichting Sari verwent 55 vrouwen van Nickerie
Geplaatst: 04/03/2008

Nickerie -  De Stichting Sari heeft vrijdagmiddag een groep van 55 vrouwen in de bloemetjes gezet in verband met de viering van de Internationale Dag van de Vrouw op 8 maart. De 55 vrouwen die sociaal behoeftig zijn, zijn vooraf geselecteerd. De vrouwen die het behoorlijk naar hun zin hadden, zijn verwend met drank en voeding. Ook hebben zij van de organisatie een levensmiddelenpakket in ontvangst mogen nemen. Verschillende groepen hebben ook gezorgd voor entertainment in de Parochiezaal.

Als thema voor deze dag was gekozen: “Motivatie en zelfwerkzaamheid onder de achtergestelde vrouwen”. De vrouwen en overige gasten zijn ook toegesproken door de twee vrouwen die het district Nickerie in het parlement vertegenwoordigen. Harriet S. Ramdien hield haar gehoor voor dat er nog veel werk aan de winkel is voor de vrouwen om hun doelen te bereiken. Voorts heeft zij ook gezegd dat de vrouw nog echt niet is waar zij in feite hoort te zijn. Carmelita Ferreira riep de vrouwen van Nickerie op zich te groeperen en gezamenlijk aan het werk te gaan voor meer resultaat in het dagelijks leven.

Op deze bijeenkomst werden de vrouwen ook toegesproken door mevrouw Soerdjan Hemadrie van het Nationaal Bureau Genderbeleid. Soerdjan gaf de vrouwen mee om de ontwikkelingen te blijven volgen zodat zij niet achter raken en meer op de voorgrond moeten gaan treden. Stichting Sari-voorzitter Krishna Bajnath kijkt tevreden terug naar dit project dat 4000 Surinaamse dollars heeft gekost. Los van een eigen kasbijdrage van de stichting, heeft het bedrijfsleven ook een aanzienlijke bijdrage aan het geheel geleverd.

Vermeld dient te worden dat de Internationale Dag van de Vrouw dit jaar in het district Saramacca gehouden zal worden. Het ministerie van Binnenlandse Zaken zorgt hiervoor. Het jaarthema luidt “Financing for Gender Equality”. Na het geheel zijn de 55 vrouwen vol moed, energie en inspiraties huiswaarts gekeerd.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

04/03/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics