Nickerie.Net, vrijdag 07 maart 2008


Harriet Ramdien: “Onderwijsgevenden zijn gedegradeerd tot de groep van bedelaars”
Geplaatst: 07/03/2008

Nickerie -  Het DNA-lid Harriet Ramdien, die tevens lid is van de SOB, gebruikte krasse taal om haar ontevredenheid kenbaar te maken. Volgens haar zijn onderwijsgevenden door de jaren heen gedegradeerd tot de groep van bedelaars. “Genoeg is genoeg, wij Nickerianen wachten op niemand en zullen gezamenlijk optrekken om onze eigen belangen als onderwijsgevenden te behartigen om alsnog ons lot te verbeteren”, zei Ramdien op geďrriteerde toon.

Ramdien die ook aanwezig was tijdens de SOB -vergadering zei tegen het bestuur dat het desnoods zonder de SOB -Nickerie verder gaat. Vrees voor bedreigingen als “no work no pay” laat hen volledig koud. Ramdien zei verder dat indien er strijd moet worden gevoerd, zij met z’n alleen daar staan om de belangen van onderwijsgevenden te verbeteren. “Niets en dan ook niets houdt ons tegen.” Geen vrees noch bedreigingen van waar dan ook zal volgens haar enig effect hebben. “Wij zijn daarom Nickerianen die niet terugdeinzen voor welke storm dan ook,” vervolgde Ramdien tijdens de vergadering.

Volgens Ramdien moeten zij letterlijk op de bedelstoep van de overheid staan om “iets” gerealiseerd te krijgen. In 80% van de gevallen wordt deze “iets” niet eens gehonoreerd. De waardering en respect voor onderwijsgevenden is naar zeggen van Ramdien zoek bij deze regering. Ramdien haalde verder aan dat leerkrachten beknot worden in salaris en dat dit onvoorstelbaar is voor hen.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

07/03/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics