Nickerie.Net, woensdag 12 maart 2008


Basisscholen Nickerie doen mee aan webexpeditie Samsam
Geplaatst: 12/03/2008

Nickerie -  Met als thema “ Wie ben jij ?” is gisteren in de ‘cyber walk in’ van Telesur Nickerie, de Samsam-webexpeditie van start gegaan. Deze webexpeditie,die voor de 8ste keer wordt georganiseerd, is erop gericht dat jonge kinderen via de digitale snelweg zoveel als mogelijk gedurende een paar weken van elkaars culturen leren. Voorafgaand heeft Stichting Projecten Christelijk Onderwijs Suriname (SPCOS) de deelnemende scholen de nodige handleidingen opgestuurd. Telesur heeft voor deze webexpeditie in zowel Nickerie als het district Coronie haar internetfaciliteiten ter beschikking gesteld. Ook heeft Telesur in Paramaribo en Commewijne dit project ondersteund.

Aan de webexpeditie doen vier basisscholen mee die met z’n alle in de walk in van Telesur bij elkaar komen. Deze zijn de OS Paradise, OS Van Petten, OS Laigsingh en de St.Claraschool. In Coronie is het de St. Antoniusschool die van daaruit ook meedoet aan de Samsam-webexpeditie. De kinderen communiceren met leeftijdsgenoten uit Mumbai, India. De Spangenbergschool die eerder ook heeft geparticipeerd,is ook bezig vanuit de eigen “web room”.

Onderwijsinspecteur Roy Katisa zegt het goed te vinden dat de kinderen de trends volgen en dat zulke projecten frequenter zullen worden georganiseerd, zodat scholen die nog niet beschikken over internetfaciliteiten, ook kennis kunnen maken met internet. Hoofd Telesur Nickerie H. Bel, zegt trots te zijn op dit project en daarom niet geaarzeld heeft de uitvoering hiervan volledig te ondersteunen. Dit moet een prikkel zijn voor andere scholen om ook voorbereidingen te treffen voor de opzet van een computercentrum met internetaansluiting. Uiteindelijk zullen de scholieren vanuit een eigen pc-ruimte naar de rest van de wereld surfen.

Bel haalde ook aan dat Telesur in voorbereiding heeft om een 20 tal pc’s binnenkort te schenken aan de Openbare School Paradise. Bel meent dat met de intrede van computers het onderwijs wordt gemoderniseerd.

De 10-jarige Raysha Naarden van de St.Claraschool zegt blij te zijn met zo een project en zegt haar uiterste best te zullen doen voor haar school. Zelf zegt zij al over een eigen computer met internet thuis te beschikken. Sharwin Kalidien van de OS Laigsinghschool is erg onder de indruk en wil graag weten hoe de kinderen in Mumbai wonen, leven en naar school gaan. Sharwin wil ook graag weten of de kinderen daar ook de Hindoefeestdagen vieren en hoe. De Samsam-webexpeditie duurt tot en met 5 april en zal worden afgesloten in het district Coronie. Het Suriname Slotfeest van de webexpeditie 2008 zal op 11 april in het gebouw van het Cultureel Centrum van India in Paramaribo plaatsvinden.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

12/03/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics