Nickerie.Net, donderdag 13 maart 2008


Zanger Eddy Grant 60 jaar: ook verrast door zijn vrienden uit Suriname

Barbados - De uit Guyana afkomstige zanger Eddy Grant, die ook niet onbekend is in ons land, heeft op vijf maart jl.. zijn 60ste jaardag gevierd. Van zijn familie,vrienden en kennissen kreeg hij een welverdiende surprise party gepresenteerd in Bentley’s Restaurant te Barbados. Ook enkele van zijn close vrienden uit Suriname waren aanwezig bij deze party.

Eddy Grant in zijn jongere jaren (1982), toen met de hit "I don't wanna dance'.

 Volgens ingewijden had de niks vermoedende zanger afkomstig uit Pleasance (Guyana) geen idee wat hem te wachten stond. Hij dacht meer dat de avond slechts met familieleden zou worden gevierd. Eenmaal beland in het restaurant, zag Eddy Grant 75 “close” vrienden van hem die o.a. afkomstig waren uit Suriname, India, London en andere delen van de wereld. Grant scoorde in 1968 als lid van de Britse groep The Equals, met het nummer Baby, Come back. Grant die woont op het eiland Barbados, startte in 1972 als eerste zwarte artiest met zijn eigen recording studio in Europa, genaamd Coach House.

Enkele vrienden die speciaal vanuit Suriname richting Barbados waren vertrokken deelden DBS mede dat de 60-jarige Eddy Grant zich voorbereid om in de maand Juni 2008 op wereldtournee te gaan. Op het schema staat Europa, Zuid-Afrika, Amerika, het Caribische gebied en Zuid-Amerika. Echter konden zij niet vertellen of Grant ook shows in Suriname zal geven. De allernieuwste CD van Grant bevat 13 nummers en heeft als titel Reparation Eddy Grant. Grant heeft gelijk ook een dvd uitgebracht, “ The Plaisance Sparendaam” a tribute to Eddy Grant.

Foto-impressie bezoek Eddy Grant in Nickerie

Januari 2008

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

12/03/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics