Nickerie.Net, dinsdag 11 maart 2008


Opkomst jeugdcongres Nickerie, 153 registraties

Nickerie -  ‘We hebben 153 jongeren geregistreerd’, zegt jeugdparlementariër Nisha Jhakry van Nickerie. Afgelopen zaterdag is het eerste mini-jeugdcongres als voorloper van het Nationaal Jeugdcongres georganiseerd in haar district. De jeugdparlementariër vond de opkomst redelijk, maar is toch tevreden. Net zoals bij het vorig Nationaal Jeugdcongres, klagen de jongeren nog steeds over gebrek aan sport- en recreatiemogelijkheden, er is dus niet veel veranderd. ‘De jongeren hebben ook aangehaald dat zij niet willen dat de media de baas over hen speelt, door te bepalen waar de jeugd naar moet kijken op de televisie’, vervolgt Jhakry. ‘Ze zien ook graag dat er meer jongerenprogramma’s vertoond worden.’

Voor de jeugdparlementariër was het een grote uitdaging om het mini-jeugdcongres te mogen organiseren, samen met haar twee collega’s en de leden van de Jeugddistrictsraad (JDR). Ze zegt dat de twee JDR’s die voorheen niet op kwamen dagen, nu ook hun bijdrage hebben geleverd en dat er nu een goede samenwerking bestaat. Ook het bedrijfsleven van Nickerie heeft naast Jeugdzaken, een bijdrage geleverd.

Jeugddistrictsraadslid Radindranath Moerahoe, die voorheen niet op goede voet leefde met de jeugdparlementariërs, zegt dat hij nu wel wil samenwerken, en was dus ook aanwezig op het mini-jeugdcongres. Echter vond hij de opkomst van de jongeren niet zo goed. Hij geeft aan dat één van de problemen die jongeren hebben aangekaart, de pornografie is waar de jeugd zich mee bezighoudt via hun mobiele telefoons.

Natalie de Bruijn

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

11/03/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics