Nickerie.Net, dinsdag 11 maart 2008


Crematieoord terug naar Rijsdijksluis

Beta Debidien, 11/03/2008

NIEUW-NICKERIE - Het crematieoord van Nickerie is terug op zijn oorspronkelijke plaats, allernaast de oude Rijsdijksluis, langs de Corantijnrivier. Door de bouw van de Zeedijk, ongeveer negen jaar terug, was het ministerie van Openbare Werken genoodzaakt het crematieoord te verplaatsen naar een andere locatie. “Met de ingebruikname van het nieuwe crematieoord, is ook een einde gekomen aan de crematie van onze dierbaren onder minder gunstige omstandigheden”, zegt Premnath Sookha, voorzitter van de Stichting Crematie en Begrafenisfonds Nickerie (SCBN).

dWT foto / Beta Debidien Premnath Sookha, voorzitter van de Stichting Crematie en Begrafenisfonds Nickerie (SCBN), knipt het lint door bij de opening van het crematieoord.-.

Sookha vestigt de aandacht ook op de rol van districtscommissaris (dc) Bhagwatpersad Shankar, die de stichting hielp aan een stuk terrein. De bouw van het crematieoord zou ook niet mogelijk zijn zonder financiële bijdragen van een aantal donateurs uit de Nickeriaanse gemeenschap. “Dit crematieoord biedt onderdak aan degenen die op een waardige wijze afscheid willen nemen van hun dierbaren”, zegt dc Shankar.

Hij onderkent dat de afgelopen jaren er geen goede accommodatie aanwezig was in Nickerie. Volgens bouwvoorzitter Bhajo Soochit, bedragen de totale bouwkosten 340.000 Surinaamse dollar. De werkzaamheden hebben ongeveer anderhalf jaar geduurd. De beheerder van het gebouw is Gautam Dwarka.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / ANP

11/03/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics