Nickerie.Net, donderdag 13 maart 2008


Insel Air ook op Paramaribo - Miami

Vernon Texel, 13/03/2008

Paramaribo - Vanaf juni wil de Antilliaanse luchtvaartmaatschappij Insel Air ook het traject Paramaribo - Miami gaan onderhouden met een tussenstop op Curaçao. Dat moet samen met zustermaatschappij SLM. “De rechten die we op Suriname hebben, geven ons de mogelijkheid passagiers van hier naar Miami te vervoeren, als ze maar op Curaçao overstappen”, zegt Edward Heerenveen, commercieel directeur van Insel Air.

De maatschappij, enthousiast over de resultaten van een jaar vliegen tussen Paramaribo en Willemstad, gaat dus een route verder. Zij vliegt nu al vier keer per week tussen de Antillen en Miami. Heerenveen, die onderstreept dat Insel Air geen low budget maatschappij is, zegt dat de prijs van een ticket naar de Amerikaanse stad best zal meevallen en dat er op een “christelijk uur” gevlogen zal worden. Het vliegbedrijf heeft een goed boekjaar achter de rug en presenteert later dit jaar de cijfers. “De resultaten die Insel Air heeft bereikt zowel op commercieel als op financieel gebied hebben alle verwachtingen overtroffen. De route (Paramaribo) is vrij lucratief.” Het afgelopen jaar is het passagiersaantal met vijftig procent gegroeid en er wordt naar dertien bestemmingen gevlogen. “Het goede resultaat is niet in mindere mate geboekt door onze operatie op Suriname”, meent Heerenveen. Hij rekent op een investeringsverlies van ongeveer 200.000 US dollar, veel lager dan de twee miljoen dollar die aan het begin van de bedrijfsoperaties werd gecalculeerd.

Edward HeerenveenEdward Heerenveen

Met de aanschaf van nog een extra MD-82 komt de vloot in april op vier toestellen. Wekelijks worden vier vluchten uitgevoerd tussen Paramaribo en Willemstad waarvan SLM drie voor haar rekening neemt. Heerenveen ligt overigens niet wakker van de voorgenomen plannen van Liat om ook op Suriname te vliegen. De Caribische maatschappij wil tussen Paramaribo, Port of Spain en Barbados opereren. “We concurreren al met Liat in de regio; op de route Paramaribo-Port of Spain, met in het verlengde Curaçao, hebben we (insel Air en SLM) zeker veertig tot zestig procent van de markt in handen”, redeneert Heerenveen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

12/03/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics