Nickerie.Net, donderdag 13 maart 2008


Reeds enkele huizen verkocht door BEW in Nickerie
Geplaatst: 13/03/2008

Nickerie -  Recentelijk heeft BEW een klein aantal koopovereenkomsten met duidelijke huurkoopvoorwaarden getekend over van woningen op het wooncomplex in het zwembadgebied. Minister Hendrik Setrowidjojo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) die er ook was bij de ondertekening, gaf de aanwezigen te kennen dat het lang heeft geduurd, voordat men gekomen is tot deze mijlpaal. Volgens hem is het bezitten van een woning van eminent belang. Belanghebbenden zijn zelf verantwoordelijk om de gekochte woningen in eigen beheer te onderhouden zoals het moet en zoals zij dat wensen. In het andere geval zou dit gedeelte rusten op de stichting die dan voor onderhoud zou moeten zorgdragen. De minister haalde ook nog aan dat een woning alvast de basis is voor de opbouw van de gemeenschap. Daar begint volgens hem eigenlijk de samenleving, in het gezin welke zich dan verder gaat uitbreiden.

Het woningbouwproject bestaat uit 100 huizen. Zowel de natte als droge infrastructuur laat nog veel te wensen over. Er zijn nu wel wat duikers geplaatst om overtollig water sneller te laten wegstromen. Echter zien de wegen, die in de regentijd veranderen in zwampen, nog niet goed uit. Volgens verder verkregen informatie is er in het afgelopen weekend een beperkt aantal contracten getekend. De huizen worden voor SRD 28.000 ( US$ 10.000 ) van de hand gedaan. Van dit bedrag wordt de schade die de huizen hadden, netjes afgetrokken, terwijl de jaarlijkse rente 12.5% bedraagt. Naar verwachting zullen er nog meer contracten de komende tijden worden afgesloten.

Er schijnt nog een probleem te zijn met mensen die hun huurpenningen van SRD 55 per maand niet hebben aangezuiverd en of weigeren deze te betalen. Op deze groep is een dringend beroep gedaan om te komen praten voor het treffen van een schikking. Het is verder bekend dat deze groep van mensen het erg moeilijk heeft. De perceelgrootte strekt zich uit tot 495 vierkante meters.

DBS heeft uit betrouwbare bron kunnen vernemen dat één van de huizen contant is verkocht. De resterende kopers zullen zeker tussen de 10-15 jaren bezig zijn met hun aflossingen.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

13/03/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics