Nickerie.Net, maandag 17 maart 2008


Eerste oogoperaties in Nickerie

Yolanda Ho Asjoe, 17/03/2008

NIEUW-NICKERIE - Tegenwoordig hoeven Nickerianen niet meer naar Paramaribo af te reizen voor een oogoperatie. In samenwerking met het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is het Streekziekenhuis Nickerie vorige week gestart met een driedaagse oogmissie. De missie staat onder leiding van oogarts Jerrel Pawiroredjo.

dWT foto/Yolanda Ho Asjoe Veel seniore burgers hebben gebruik gemaakt van de gelegenheid om hun ogen te laten nazien. Ongeveer tachtig van hen hebben een oogoperatie ondergaan.-.

Volgens Pawiroredjo zijn uit de 200 patiënten afkomstig uit Nickerie en Coronie, tachtig geselecteerd. Verdeeld over drie dagen zullen zij kosteloos een oogoperatie ondergaan. “Er is gekozen voor 60-plussers, aangezien cataract een ouderdomsaandoening is en het oog vertroebelt”, zegt Pawiroredjo in gesprek met dWT. Het is de bedoeling, afhankelijk van de behoefte, drie tot vier keer per jaar deze oogoperaties in Nickerie uit te voeren.

“Het voelt heel prettig aan om als bejaarde na een operatie in je eigen omgeving te zijn temidden van je dierbaren”, zegt de 72-jarige Mainawatie Kalpoe. Volgens haar kost het de mensen heel veel en moeten zij veel ontberingen ondergaan als zij naar Paramaribo moeten afreizen voor een oogoperatie. Kalpoe is vrijdag geopereerd en meldde zich zaterdag aan voor behandeling. Die dag hebben ongeveer honderd personen zich laten registreren voor een oogoperatie. Pawiroredjo blikt tevreden terug en zegt dat slechts één patient met complicaties naar Paramaribo zal worden afgevoerd voor verdere behandeling.-.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

17/03/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics