Nickerie.Net, donderdag 20 maart 2008


Ramjaneeschool wil goede bewaking

Asha Chaturi, 20/03/2008

NIEUW-NICKERIE - “Het is nu teveel. Er moeten nu een goede maatregelen getroffen worden voor de beveiliging op de Ramjaneeschool”, zegt een geëmotioneerde Albert Berenos, directeur van de school aan dWT.

Voor de derde keer in drie maanden is ingebroken op de Ramjaneeschool, een LBGO-school in Nieuw-Nickerie. De inbrekers gingen er vorig weekend weekend vandoor met documenten en lesmateriaal van de school, een onbekend bedrag en twee attachékoffers met waardevolle spullen van leraren. De onverlaten verschaften zich toegang tot de goederen door het slot van de lerarenkamer kapot te slaan en de daar aanwezige kasten open te breken. Bij deze daad zijn ook vernielingen aangebracht in de lerarenkamer.

De diefstal werd gistermorgen ontdekt door leerkrachten van de school. Bij de eerste diefstal gingen de dieven ervandoor met de koperen buizen van de watertoevoer en de tweede keer met geld. De politie heeft nog geen klaarheid gebracht in de eerdere diefstallen. Door deze drie inbraken heeft de school veel verliezen geleden. Berenos vindt deze situatie heel erg. Er zijn vijf bewakers die twee scholen moeten bewaken, maar toch gaat het niet goed. Volgens de directeur moet de bewaking uitbesteed worden en niet meer in handen zijn van de Technische Dienst. De bewakers waren na de tweede inbraak, begin vorig maand, vervangen. Deze actie bleek nodeloos te zijn geweest, want kort daarna is weer ingebroken. Uit onderzoek is gebleken dat de wachters tijdens de recente inbraak niet op hun plaats waren.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /de Ware Tijd

20/03/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics