Nickerie.Net, dinsdag 25 maart 2008


Holi en Paasweekend druk, maar rustig verlopen in Nickerie

Asha Chaturi, 25/03/2008

NIEUW-NICKERIE - Het Paas/Phagwaweekend is ondanks de drukte vrij rustig verlopen. Op enkele kleine aanrijdingen na had de politie, die zichtbaar op straat aanwezig was, een rustige periode. Traditiegetrouw trokken ook dit jaar veel toeristen met Pasen naar Nickerie, waar tal van activiteiten werden georganiseerd. In verband met Goede Vrijdag en Pasen was er in het Nickerie Indoorstadion een paasconferentie van verschillende gemeenten in Nickerie. De publieke belangstelling was groot. De hindoegemeenschap heeft er rekening mee gehouden dat het Holifeest dit jaar op Stille zaterdag viel. Feestpartijen werden buiten het centrum georganiseerd, ver van plaatsen waar kerkdiensten werden gehouden.

Holi Phagwa

De weg naar het Corantijnstrand was op zaterdagmiddag erg druk door Phagwavierders.-.

Het Phagwafeest viel dit jaar op Stille Zaterdag, wat door belijders van dat geloof werd gerespecteerd. Het feest is op een aangepaste, maar niet minder feestelijk gevierd.

Pasen

De kerkdiensten trokken in het Paasweekend veel gelovigen die het lijden en sterven van Jezus herdachten.-.

Pater Romanus Ebonyi brengt eer aan het kruis dat de kruising van Jezus Christus symboliseert, op Goede Vrijdag. Miljoenen christenen hebben wereldwijd op hun eigen wijze het lijden en sterven van Christus herdacht.

Fotografie: Asha Chaturi en Werner Simons (dwt)

Zaterdagmiddag werd Phagwa, zoals elk jaar, uitbundig gevierd op het Corantijnstrand waar ook een motorfietsenrace werd georganiseerd. Veel mensen trokken die richting op, waar flink naar elkaar werd gegooid met poeder en parfum. Opvallend was dat feestvierders tegenwoordig geen water gebruiken om elkaar nat te maken, wat enkele jaren terug nog wel het geval was. In de avonduren trok een deel van het publiek naar de Nickerie Tennis Club, waar een car audio battle was georganiseerd alsook een dansavond.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /de Ware Tijd

20/03/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics