Nickerie.Net, maandag 07 april 2008


Wicky Mohabier:
‘Het is een keiharde tijd, maar je moet blijven hosselen om te overleven’


Geplaatst: 05/04/2008

Nickerie -  Allrounder en meloenenverkoper Wicky Mohabier is dagelijks met zijn bestelbusje op dezelfde locatie te zien tegenover de openbare markt van Nickerie. In deze periode van het jaar houdt hij zich bezig met de verkoop van watermeloenen. Wicky zegt dat hij steeds een hossel moet doen om eerlijk aan de kost te komen. Meloenenverkoop is voor hem geen probleem. Hij zegt dat hij dagelijks, zolang het meloenenseizoen er is, zijn voorraad aanvult met lekkere meloenen die volgens hem goede dorstlessers zijn in de warme periode.

De job van verkoper doet Wicky al zeker 10 jaren. Volgens Wicky duurt het meloenenseizoen tot ongeveer augustus. Zijn prijzen zegt hij aan te passen aan de situatie waarin wij nu leven. “Het is een keiharde tijd, maar je moet blijven hosselen om te overleven”, benadrukt Wicky tijdens het gesprek. ‘Met dat beetje wat je verdient, probeer je zoveel mogelijk op te bouwen.’ Hij zegt het erg te vinden dat jongeren weinige moeite doen om iets zelfstandig te ondernemen. Zijn meloenen komen voornamelijk vanuit de Europolder waar volgens hem veel watermeloenen worden geplant.

Ondanks de moeilijke economische situatie in het land, zegt Wicky Mohabier dat hij geloof heeft dat Suriname, in het bijzonder Nickerie, goede tijden zal doormaken. Wicky voegde er ook aan toe dat er initiatieven moeten komen om meer recreatieoorden op te zetten zodat toeristen veel meer worden aangetrokken om Nickerie aan te doen. Het binnenland van Nickerie is toch zo mooi, alleen moet het goed benut worden. De prijs van watermeloen varieert tussen de SRD 2,50 tot 30 voor een kanjer van ongeveer 20 kilo.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

06/04/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics