Nickerie.Net, zaterdag 05 april 2008


Woningregistratieformulieren gaan de deur uit te Nickerie  

Geplaatst: 05/04/2008

Nickerie -  Woningzoekenden in het district Nickerie hebben donderdagmorgen hun uiterste best gedaan om een registratieformulier om in aanmerking te komen voor een woning, te bemachtigen. Dit gebeurde op het Sozavo-kantoor te Nieuw Nickerie. Reeds vroeg in de morgen verzamelde zich een menigte, nadat bekend werd dat men tegen betaling van vijf Surinaamse dollars een registratieformulier kon afhalen. Volgens ingewijden van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zullen de woningen op de Stalweide te Clarapolder komen te staan. Verdere details over de grootte van de woningen, de perceelgrootte en de waarde zijn nog onbekend.

Konrad Djojo, waarnemend directeur van Volkshuisvesting, haalde aan dat er 150 woningen gebouwd zullen worden. Verder is vernomen dat het bouwproject uit een kredietlijn die bijkans 13.4 miljoen Amerikaanse dollars bedraagt, zal worden gefinancierd. Het ligt verder in de bedoeling dat behalve in Nickerie, ook elders in het land woningen zullen worden gebouwd voor behoeftige Surinamers.

Op het registratieformulier moeten de mensen tal van persoonlijke gegevens vermelden. Behalve hun naam, moet er ook informatie worden verstrekt over kinderen, partner, salaris en waarom zij in aanmerking wensen te komen van een woning. Revish J., een van de vele aanvragers, deelde DBS mede dat hij dringend een woning nodig heeft, omdat hij geen perceel op zijn naam heeft staan. Hij zegt te hopen dat dit project echt zal worden uitgevoerd en dat de autoriteiten op een eerlijke manier de woningen zullen toekennen. Anderzijds zegt hij wel te vrezen dat de methode van “names and faces” , zal worden toegepast en dat er gekeken zal worden uit welk politiek huis men komt.

Met de registratie wil Sozavo een realistisch beeld hebben hoe groot de nood is in Nickerie. Er zullen meer dan 600 formulieren worden verdeeld tegen betaling van SRD 5. Over de selectieprocedure voor toekenning, wordt nog in het duister getast. Het aantal woningzoekenden in Nickerie is hoog en blijft stijgen, zei een medewerker van Sozavo aan DBS.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

05/04/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics