Nickerie.Net, dinsdag 08 april 2008


Rijstproducenten dwarsbomen ECD  

Geplaatst: 08/04/2008

Paramaribo -  Rijstproducenten willen niet meewerken met de Economische Controledienst (ECD) van het ministerie van Handel en Industrie (HI). Dat zegt HI-minister Clifford Marica. Tijdens de persconferentie van de ministerraad afgelopen woensdag maakte minister Marica bekend dat de ECD facturen van rijstproducenten zal opvragen om na te gaan of de prijs werkelijk door marktmechanismen omhoog is gegaan. Hij vond de plotselinge stijging van de prijs voor rijst op de lokale markt vreemd.

Dit onderzoek gaat traag. Enkele rijstproducenten dwarsbomen de zaak. ‘We zien dat niet alle rijstproducenten willen meewerken. Maar we geven ze aan dat wij instrumenten hebben om op te treden als ze niet meewerken. Ik ben de mening toegedaan dat als wij het product produceren, en in dit geval is het rijst, dat wij een minder hoge prijs moeten betalen dan de wereldmarkt’, zegt de HI-bewindsman vol overtuiging.

Zijn ministerie aan de andere kant weet dat de prijzen voor grondstoffen die nodig zijn bij de productie van rijst en brandstof omhoog zijn gegaan. ‘Dus we moeten nagaan in hoeverre die prijsstijging van die inputs maakt dat die prijs in Suriname zo hoog is of als men gewoon een spiegeling maakt naar de internationale marktprijs’, aldus minister Marica.

Behalve rijst stijgen haast alle prijzen van basisbehoeften van de mens. HI moet constant ‘dealen ‘met de informatie over stijgingen van producten op alle fronten.
De hoogste politieke man op HI doet een beroep op de samenleving om zelf de nood te verlichten en roept op om de binnentuin met groenten en vruchten te beplanten.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

08/04/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics