Nickerie.Net, dinsdag 08 april 2008


Leergang bestuursmanagement op hbo-niveau gestart in Nickerie

Geplaatst: 08/04/2008

Nickerie -  Onder de verantwoordelijkheid van de WIN-groep te Nickerie en de stichting Perspectief te Den Haag, Nederland, is bijkans een week terug een aanvang gemaakt met de leergang ‘Bestuursmanagement’ op HBO niveau. De opleiding wordt voor het eerst in dit district gedraaid. Aan deze opleiding, die bijkans zeven maanden zal duren, doen 25 personen mee uit verschillende lagen van de Nickeriaanse gemeenschap.

Gedurende de leergang wordt aan de hand van zeven intensieve thema’s de cursisten op HBO-niveau kennis bijgebracht zodat zij hun kennis en vaardigheid als bijvoorbeeld bestuurder/directeur kunnen aanscherpen en zodoende professioneler kunnen fungeren. Belangrijk tijdens de opleiding is ook het feit dat cursisten de opgedane kennis en vaardigheden direct kunnen toepassen in het bestuur/bedrijf of de organisatie waarin zij actief zijn.

Elke thema wordt afgesloten met een werkopdracht waarbij de opgedane kennis wordt toegepast op de eigen organisatie. De zeven thema’s uit de leergang worden gedoceerd door docenten uit Nederland en Suriname. De uit Nederland afgereisde docenten Hans Duprie en Bart Groeneweg hebben reeds het eerste thema “Visie op organisaties en organiseren”, afgerond met de cursisten, die nu werken aan de uitvoering van hun casus. Aan het eind van de opleiding wordt geacht dat de opgeleide personen op een hoger niveau zullen functioneren, en meer rendement kunnen halen binnen de organisatie of het bedrijf waarin zij zitten.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

08/04/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics