Nickerie.Net, vrijdag 11 april 2008


Guyanezen met vals geld gepakt

Ivan Cairo, 10/04/2008

Paramaribo - De politie van Nieuw-Nickerie heeft donderdag twee Guyanese mannen aangehouden en ingesloten omdat ze vals geld in hun bezit hadden en daarmee inkopen wilden doen. Dat bevestigt politiewoordvoerder onderinspecteur Humphrey Naarden tegenover de krant. Het tweetal is donderdagavond aangehouden, nadat ťťn van ze een biljet van 50 euro aan een winkelier aanbood om voor gekochte spullen te betalen.

Om de een of andere reden werd de winkelier achterdochtig en schakelde de politie in. Deze was naar verluidt snel ter plekke en slaagde erin de verdachte aan te houden. In zijn bezit werden twee biljetten van 50 euro aangetroffen, die beide vals bleken te zijn. De man verklaarde dat hij het geld van een landgenoot had gekregen. Op zijn aanwijzingen werd deze verdachte dezelfde avond ook in Nickerie aangehouden. Beide verdachten die legaal via de veerdienst te Southdrain in Suriname arriveerden, zijn ingesloten en inmiddels bij een hulpofficier van Justitie voorgeleid. Hun inverzekeringstelling is daarbij bekrachtigd.

Bij de tweede verdachte heeft de politie een hoeveelheid Guyanese dollars aangetroffen en 2.200 US dollar, waarvan 16 biljetten van 100 US dollar vals bleken. Het geld is in beslag genomen en het onderzoek wordt door de recherche van Nickerie en Geyersvlijt voortgezet.-.

Tip Nickerie.Net:

Verricht elke transactie waarbij betalingen worden gedaan in US Dollar of Euro, via de lokale banken. Het is mogelijk om een Euro of US Dollar rekening te openen bij de lokale banken. Laat u zich altijd betalen via de bank. Wissel uw vreemde valuta (bijv. Euro of US Dollar) naar  Surinaamse dollar altijd via de officiŽle wisselkantoren. Er is momenteel nauwelijks koersverschil tussen de officiŽle markt en de 'zwartemarkt'.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

11/04/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics