Nickerie.Net, zondag 13 april 2008


Agrarisch informatiesysteem wordt opgezet

Filia Enser, 12/04/2008

Paramaribo - Over vijf maanden verrijst op het terrein van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een gebouw van het Surinaams Agrarisch Informatie Systeem (SAIS). Data verzamelen om gericht en doeltreffend beleid te maken is nodig, zegt LVV-directeur Jagdies Bhansing. Het bijzondere van het gebouw is dat het ook zal fungeren als archief. Na 27 jaar vindt er in november een landbouwtelling plaats. Het is daarom ook belangrijk om data te upgraden, vertelt sector programmamanager Agrarisch Sector Plan (ASP) Inder Rambharse. Het op te zetten systeem is bedoeld om op een gestructureerde manier informatie te verzamelen en te verwerken voor de beleidsmakers.

dWT foto/Werner Simons De ondertekening van de contracten voor de bouw van het SAIS-gebouw. Voor het Bouwvast-bedrijf tekende Shailesh Jankie een contract met de ministeries van LVV en OW.-.

Hierdoor kunnen de ressortkantoren van LVV worden versterkt. De ondertekening van dit contract met de aannemer van Bouwvast Jankie vond gisteren plaats op het ministerie van Openbare Werken (OW). De betrokkenheid van het ministerie van OW ligt op het bouwtechnisch vlak. OW-directeur Ewald Gerad benadrukt dat het gebouw binnen honderd werkbare dagen moet worden afgerond. “U gaat ons lastig vinden, maar geen dag mag onbenut blijven”. Dit zal streng in de gaten worden gehouden, daar het ministerie werkt aan verbetering van zijn imago. “We zijn op de goede weg en verwachten daarom ook kwaliteitswerk van u”, zei Gerad.

Volgens Rambharse zijn de gegevens van de landbouwtelling uit 1981 niet volledig verwerkt en werd het hoogtijd om weer een telling te houden. De kosten voor het opzetten van het SAIS-gebouw zijn geraamd op 668.328 Surinaamse dollar. Op het departement van OW zijn gisteren ook nog drie contracten getekend voor het ministerie van LVV. Het gaat om de bouw van twee rayon-kantoren te Nieuwe Grond en Calcutta en de renovatie en uitbreiding van het onderdirectoraat Visserijdienst, zegt onderdirecteur Bouwkundige Werken, Vijay Chotkan.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

12/04/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics