Nickerie.Net, maandag 14 april 2008


Bushouders Nickerie dreigen met lamlegging vervoer

Geplaatst: 14/04/2008

Nickerie -  Een groep van 45 bushouders, verenigd in de OBS afdeling Nickerie, heeft vrijdag een algemene ledenvergadering belegd. Tijdens deze bijeenkomst hebben de bushouders de situaties aangegeven waarin zij al geruime tijd vastgeklampt zitten. Volgens hen is de situatie met vooral de meest recente verhoging van de brandstofprijs onhoudbaar geworden. De bushouders die de verschillende trajecten in het district Nickerie onderhouden, delen de mening dat zij niet uitkomen. Transportopdrachten van de zijde van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling laten ook heel veel te wensen over, zegt bushouder G. Nagesar die zit op het traject Clarapolder Ė Nw. Nickerie.

Bushouder H. Ramcharan die zit op de route Oostelijke polders Ė Nw. Nickerie, is niet te spreken over de tarieven waarvoor zij nog in deze dure tijd moeten rijden. Prijzen van onderdelen zijn volgens hem enorm gestegen, wat maakt dat onderhoud en brandstofkosten de grootste hap opslokken van wat er verdiend wordt. Volgens de OBS-vertegenwoordiger in Nickerie, Harsa Oemraw, is de prijs van brandstof nu echt wel over de schreef en abnormaal duur. Hij zegt dat de leden heel gauw verandering willen zien in de situatie.

Verder is aangehaald dat het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling de principe-overeenkomst van 7 februari 2008, waarin aanpassingen van de tarieven voor bus- en bootvervoer voor regulier transport van leerkrachten en leerlingen zijn geregeld, tot op heden niet heeft uitgevoerd. Dit heeft nog meer kwaad bloed gezet bij de bushouders, die zeggen niet te zullen schromen tot algehele lamlegging van het vervoer in het district Nickerie over te gaan. Naar DBS verder heeft vernomen, reist OBSí voorzitter Kenneth Themen van de week nog naar Nickerie af, om zich persoonlijk te oriŽnteren en met zijn leden te vergaderen over welke stappen zij zullen ondernemen.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

14/04/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics