Nickerie.Net, maandag 14 april 2008


Telesur:  geen sms-interconnectie tussen Telesur en Digicel/ Uniqa op korte termijn

Paramaribo -  De sms-interconnectie tussen Telesur aan de ene kant en Digicel en Uniqa aan de andere kant zal nog op zich laten wachten. Hoewel Telesur’s directeur Dirk Currie het niet in deze bewoordingen zei, liet hij duidelijk merken dat de sms-interconnectie nog lang op zich zal laten wachten.

Currie zegt dat Telesur zich altijd aan de regels houdt. Die regels schrijven geen sms-interconnectie voor. Een directielid zei aan DBS dat het bedrijf toch wel bezig is om de interconnectie te regelen. Maar hij laat zich niet haasten door Digicel. 'Het komt erop neer dat bij een sms-interconnectie, de verbinding goed moet zijn. Is dat niet het geval dan kan het netwerk ineenstorten.' In dat geval zal Telesur weer de schuld krijgen, meent het directielid.

Zowel Digicel als Uniqa zijn zeer gebelgd over de onwelwillendheid van Telesur. Op de achtergrond neemt Telesur alle tijd voor om haar nieuwe E-diensten flink uit te breiden en de markt zo veel mogelijk af te romen, voordat de concurrentie de kans krijgt. Volgens insiders ligt het achterliggende gedachte van het niet mogelijk maken van het sms-interconnectie tussen de concurrenten op het feit, dat gezien de marktverhoudingen het winstgevender is dat klanten van Telesur zoveel mogelijk onderling bellen. 


Telesur breidt E-diensten uit

Paramaribo -  Telesur komt deze maand heel sterk met nieuwe E-diensten op de markt. Vooral pre-paid-klanten gaan hun dure toestellen ten volle kunnen benutten. ‘Heel binnenkort’, zoals directeur Dirk Currie het zei, gaan alle klanten van Telesur kunnen genieten van MMS, Push to Talk, het lezen van hun e-mail op hun telefoonscherm als sms of e-mail. Maar ook het versturen van sms’jes als e-mail vanuit je toestel gaat mogelijk zijn. Bovenal blijkt dat het bereik van Telesur ook groter is. Zelfs West-Suriname is gecoverd. Dit alles werd aan journalisten getoond tijdens de ‘Telesur Showcase’ in de training- en testcenter van Telesur aan de Anton Dragtenweg.

Met de vaste telefoonverbindingen en internet heeft Telesur ook veel in petto. Zo kunnen personen in Nederland na zich te hebben aangemeld via internet, tegen het lokaal tarief bellen naar Suriname. Het maakt niet uit waar zij zijn. Zolang zij zich op het net aanmelden kan dat. Daarnaast maakt Telesur zich op om met een draadloze verbinding ook vaste lijnen aan te sluiten. Hierdoor gaan Surinamers in verre delen van het land ook kunnen bellen tegen het tarief van SRD 0.05 per minuut.

Er zijn nog veel diensten. De meeste journalisten waren onder de indruk. Vooral de nieuwe diensten op de mobiele telefoons trokken aandacht. Volgens een directielid werd het tijd om deze diensten ook aan de pre-paid-klanten aan te bieden. Hij zegt dat deze services al bestonden, maar alleen toegankelijk waren voor post-paid klanten. De tarieven voor deze diensten houdt Telesur nog geheim. Currie zegt dat uit strategische overwegingen de tarieven pas bij de officiële lancering bekend zullen worden gemaakt.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

14/04/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics