Nickerie.Net, maandag 14 april 2008


Wervelwind richt schade aan in westelijk deel Nickerie

Geplaatst: 14/04/2008

Nickerie -  Voor bewoners van de Gemaalweg te Clara was zaterdag een dag om niet te vergeten. Wat volgens ooggetuigen eerder op een rustig briesje leek op deze regenachtige morgen, veranderde plotseling in een minitornado die behoorlijke schade heeft aangericht aan een aantal huizen en een rijstpellerij die in de directe omgeving lag.

De wervelwind die een behoorlijke kracht ontwikkelde, sloeg meterslange houten palen en zinkplaten uit mekaar. Arbeiders in een rijstpellerij en een andere werkplaats konden hun ogen en oren niet geloven. Het enige wat zij konden doen was dekking zoeken om niet geraakt te worden door rondvliegende palen en zinkplaten.

Nadat de minitornado gekoeld was, lagen er meters verderop zinkplaten en andere voorwerpen bezaaid op de grond. De op de vlucht geslagen bewoners zeggen dat zelfs kippenhokken niet bespaard zijn gebleven. Op locaties waar padie gezet was voor droging, heeft deze waterschade opgelopen. Er hebben zich gelukkig geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De schade loopt in de duizenden Surinaamse dollars. De meeste panden zijn niet verzekerd.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

14/04/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics