Nickerie.Net, vrijdag 18 april 2008


Journalistieke goeroe start eigen mediabedrijf

Vernon Texel, 18/04/2008

Paramaribo - Nita Ramcharan, een begrip in de Surinaamse journalistiek, staat sinds gisteren aan het hoofd van haar eigen mediabedrijf Network Star Suriname (NSS). Na jaren haar krachten te hebben gegeven aan verschillende mediabedrijven besloot zij uiteindelijk om zelf in dit veld te gaan ondernemen.

Jack Uden (links) en president-commissaris Humphrey Schurman en directeur Nita Ramcharan van het mediabedrijf Network Star Suriname zijn all smile, kort voor het uitbrengen van een toast.-.

“Ik zal journalistieke principes altijd hoog houden en daarom lijkt het alsof ik met iedereen ruzie krijg. Daarom dat ik uiteindelijk toch heb besloten een eigen mediabedrijf op te starten”, legt Ramcharan uit die NSS gisteren officieel aan het groter publiek introduceerde. Het idee ontstond ruim acht maanden geleden. “NSS is gebaseerd op de grondbeginselen van democratie en rechtsstaat. Voor een goede beeldvorming over eigen land, de regio en de wereld dient het publiek goed geďnformeerd te zijn, waarbij journalistieke ethiek, kwaliteit en onafhankelijkheid essentiele vereisten zijn”, luidt de mission statement van het bedrijf.

President-commissaris Humphrey Schurman zegt dat het bedrijf op korte termijn effectieve communicatie wil bevorderen via de media om zo bij te dragen aan de duurzame ontwikkeling van het land. Vooral het recht op vrije meningsuiting staat centraal in de bedrijfsbeginselen. Daar zal de aandacht ook worden gericht op onderzoek en opiniepeilingen, het uitgeven van publicaties en het organiseren van workshops, seminars en trainingen voor mediabedrijven. “Het is moeilijk als je ergens werkt om te doen wat je wilt qua beroepsopvatting. Mensen (mediaeigenaren) willen dat je moet doen wat ze willen terwijl je van iets anders overtuigd bent”, vervolgt Ramcharan. De voormalig hoofdredacteur van de Ware Tijd en Times of Suriname ging ook kort in op haar vertrek bij het STVS-actualiteitenprogramma ‘Suriname Vandaag’.

Op een gegeven moment wilde directeur Kenneth Oostburg “ook hoofdredacteur worden van de nieuwsdienst en het programma” wat Ramcharan tegen de borst stuitte. Ze vindt dat de functies gescheiden moeten blijven, vooral omdat de directeurspost een politieke is. Daarom dat de NSS-directeur afzwaaide. “Maar ik kijk niet terug met wrok. We hebben nu iets nieuws”. NSS en Ramcharan zullen een rolmodel zijn in de journalistieke ethiek weet persoonlijke vriend Jack Uden. “Je durft tegen de stroom in te gaan en neemt nooit genoegen met het gemiddelde”, voegde hij er aan toe.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

18/04/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics