Nickerie.Net, dinsdag 29 april 2008


Marktbeheerder Nickerie: ‘Bepaalde journalisten moeten zich beter laten scholen en niet chanteren’
Geplaatst: 29/04/2008

Nickerie -  Marktbeheerder Dawoed Khodabaks van Nickerie vindt dat bepaalde journalisten zich beter in het vak moeten laten scholen en niet chanterend voor de dag moeten komen. Dit zegt hij naar aanleiding van een artikel in een van de dagbladen, waarbij er door verslaggever, ondernemer tevens overheidsambtenaar Mones H. Nazarali op sentimentele en emotionele wijze ‘zoveel poeha’ is gemaakt over een marktstand. Volgens het artikel zou hij vrijdag de opdracht hebben gegeven om de verkooplocatie van mevrouw Raidjan Kalidien-Idoe te ontruimen.

Khodabaks gaf als reactie, dat aan landbouwers die geen standhouder zijn op de markt, gelegenheid wordt geboden om hun seizoenproducten op basis van een bepaald tarief op de markt aan de consument te brengen. Het is volgens Khodabaks verder zo dat Kalidien, die sedert 1992 marktstandhouder is, op den duur van deze mogelijkheid jarenlang misbruik heeft gemaakt. Zij poogde op den duur een hele kraam op te zetten, zei de marktbeheerder, wat niet kan. Kalidien, die beweert toestemming te hebben gekregen om een tafel te zetten, moest deze vrijdag verwijderen. Hiermee is naar zeggen van Khodabaks de hele essentie verschoven en heeft de verslaggever de kans gegrepen om op zeer emotionele wijze de zaak naar buiten te brengen.

Kalidien om reactie gevraagd deelde DBS mede dat zij destijds zelf van de marktbeheerder toestemming heeft gehad om een tafel neer te zetten en iemand van de markt heeft geholpen met de tafel. Khodabaks weerspreekt dit alles. Khodabaks gaf verder aan dat de verslaggever in kwestie een bepaalde familieband zou hebben met mevrouw R. Kalidien en telefonisch gechanteerd is geworden met de woorden dat als hij de mevrouw niet met rust laat, hij de hele week negatief in de publiciteit zou worden gebracht. Nazarali hiermee geconfronteerd, zegt dat hij Kalidien niet eens kent en nimmer de marktbeheerder zou hebben gechanteerd noch bedreigd.

Khodabaks zei voorts dat de verslaggever in kwestie duidelijk de ethische normen en waarden van het vak aan zijn laarzen heeft gelapt. Mones Nazarali zei hieromtrent dat hij met dat beetje kennis probeert iets te doen. ‘Wanneer mensen niet geknipt zijn voor een vak moeten zij het niet doen’, zei Khodabaks. DBS die Kalidien ook vroeg of zij op de meloenen slaapt, kreeg als antwoord dat zij samen met haar dochter dagelijks pendelt vanuit Henar naar de markt en terug. Mevrouw Kalidien is nog goed ter been ondanks haar hoge leeftijd. Marktcollega’s van Kalidien gaven aan dat zij niet begrijpen hoe Nazarali de vrouw als slecht ter been heeft betiteld.

Khodabaks liet weten dat men al te vaak problemen heeft met ordening van zaken en dat er wetten en regels gelden. Er wordt echt niet naar willekeur gehandeld zoals door de verslaggever is aangehaald in zijn artikel. Mevrouw Kalidien heeft ook te kennen gegeven dat zij zich heel gekwetst voelt over uitspraken die zijn gedaan door dc Bhagwatpersad Shankar naar haar toe. Dc Shankar was niet bereikbaar voor enig commentaar.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /  Dagblad Suriname

29-04-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics