Nickerie.Net, woensdag 30 april 2008


Diefstallen in twee kindertehuizen Nickerie
Geplaatst: 30/04/2008

Nickerie -  Dieven hebben gistermorgen hun kans schoon gezien om op bijna dezelfde tijdstippen hun slag te slaan in de aan elkaar grenzende kindertehuizen Open Poort en Gaytrie. Bij het kindertehuis Gaytrie hebben de dieven delen van koperen pijpen van het waterleidingnet weggerukt en kranen gedemonteerd. Jatienandan Kalidien van het stichtingsbestuur, deelde DBS mede dat dieven ook nog met wat pompoenen en gele erwten ervan door zijn gegaan. De inbraak werd pas gistermorgen ontdekt door de weesmoeder die merkte dat er geen water stroomde uit de kraan. Kalidien zei dat dit niet de eerste keer is dat dieven het tehuis hebben ‘bezocht’. Zij zijn voor het laatst nog tijdens Phagwa geweest, maar hadden toen niks meegenomen.

Bij het kindertehuis Open Poort wisten de dieven, die vermoedelijk simultaan opereerden, zeven kranen te demonteren. Na de deur van het magazijn te hebben geforceerd, hebben de dieven de hele vleesvoorraad van het tehuis meegenomen. Dennis Filemon, die de leiding heeft van dit tehuis, is niet te spreken over de aangerichte schade aan beide tehuizen. Filemon zei dat een deel van de kinderen, als gevolg van watergebrek, de school niet heeft kunnen bezoeken. Voor dit tehuis dat 70 mensen telt, is het ook een harde slag, zegt Filemon. Een jaar terug hebben dieven keukengerei van dit tehuis meegenomen. Echter is de zaak nooit opgelost.

Met de inbraak in beide tehuizen, zei Filemon dat het gevoel van veiligheid er bijna niet meer bestaat. Het vermoeden bestaat dat de bende tegen drie uur in de ochtend zijn snode plan ten uitvoer heeft gebracht. Opmerkelijk was het feit dat de dieven bij beide kindertehuizen de hoofdkranen hadden dichtgedraaid, om zodoende hun aanwezigheid niet kenbaar te maken.
De politie die intussen is ingeschakeld, is op de hoogte van deze inbraken en zet het onderzoek voort. Zowel Filemon als Kalidien deelt de mening dat de sociale controle in de buurt vooral opgevoerd dient te worden. Van de politie wordt verwacht dat hij meer buurtpatrouilles uitvoert.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /  Dagblad Suriname

30-04-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics