Nickerie.Net, maandag 05 mei 2008


Britse touroperators naar Suriname

Eric Mahabier, 05/05/2008

DEN HAAG - Enkele grote Britse touroperators zijn momenteel in Suriname om na te gaan hoe ons land in hun reispakket mee te nemen. Tot deze groep behoort ook werelds oudste touroperator Cox & Kings, die dit jaar 250 jaar bestaat. “Onze positie op de wereldkaart gaat verder verbeteren", reageert honorair consul Amwed Jethu van Suriname in Engeland, met wiens medewerking de touroperators zijn afgereisd.

Het is de tweede keer in enkele maanden tijd dat Britse touroperators naar Suriname afreizen. Onlangs was het Jethu gelukt Britse touroperators die naar Guyana gingen, te overtuigen ook in Suriname een kijkje te nemen. “Dat hebben ze toen ook gedaan en nu hebben ze meer Britse touroperators gemobiliseerd”, stelt de honorair consul van Suriname in Engeland. “Suriname moet qua toerisme niet alleen afhankelijk zijn van toeristen uit Nederland. Voor de Britse touroperators is Suriname een nieuwe bestemming. Uiteraard moet Suriname wel stappen ondernemen om meer toeristvriendelijk te worden”, vindt Jethu verder.

Journey Latin America (de grootste Latijns-Amerikaanse specialist), Terry Brown of Trips Worldwide (wordt gerund door een van de grootste reisbureaus in Engeland), Rebecca Butler of Last Frontiers en Rainer Schlegel of Ikarus Tours zijn de overige grote touroperators. Gedurende hun verblijf zullen de touroperators diverse instanties en gebieden aandoen. Overbridge River resort, Berg en Dal, natuurpark Brownsberg, hotel Best Western Elegance, Palumeu, Awaradam, hotel Torarica en een city tour in Paramaribo zijn enkele van de bezienswaardigheden die de touroperators zullen bezichtigen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /  de Ware Tijd

05-05-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics