Nickerie.Net, dinsdag 06 mei 2008


Met de komst van Mammoetblok staat ons ook een mammoetmishandeling te wachten

Paramaribo - Als je nu een gezin hebt met vrouw en kinderen, moet je je nu toch onzeker gaan voelen. Wat voor toekomst gaan wij tegemoet in het land? Suriname lijkt verdeeld in twee delen: een deel dat beweert dat het heel goed gaat in het land en een deel dat beweert dat de crisis compleet is en uitzichtloosheid heerst in het land. Wie moet je nu geloven? Wij hebben verschillende politieke partijen. De ene beweert de partij te zijn die nooit slaapt en weer de andere is een partij die luistert naar het volk. Wij hebben braaf de bewegingen aan de H.D. Benjaminstraat gevolgd het afgelopen weekend. In het Ontspanningscentrum Eerste Rijweg (OCER) was men werkelijk aan het ontspannen. Een mammoetblok is in ontwikkeling en zal rond juli worden gepresenteerd aan de samenleving. Nu maakt dit blok niet echt indruk op ons. Als wij de camera’s hun werk laten doen dan zien wij dezelfde spelers die ons land jarenlang bedrogen hebben. Nauwelijks is men bezig met dit blok of men begint al met een grote onwaarheid. Het blok gaat niet voor politieke macht en machtswisseling, maar men wil ellende uitbannen. Maar, wie was de regisseur van de nu bestaande ellende? En, laten wij goede notie nemen van de personen die in dit blok zichzelf presenteren.

 De kiezer moet goed kijken naar de trackrecord van deze mensen, de vonnissen die op hun naam staan, wat voor deskundigheid bezitten ze en wat hebben zij al die tijd gepresteerd? Je zou ze het voordeel van de twijfel moeten geven, maar gelet op de gezichten die nu trekken aan het mammoetblok, moet niet veel worden verwacht. Het scenario ziet er griezelig uit en lijkt op een horrorfilm van 28 jaar geleden. Wat te zeggen van de regisseur van OCER? Je moet wel over een dosis hardleersheid in je beschikken om kalm en geduldig te blijven en tegelijk het nieuwe mammoetblok zo aan te kondigen. Het 8 decemberstrafproces is volop aan de gang. Overigens is het goed de schuldvraag met u door te nemen. Hoe komt het dat weldenkende Surinamers in zulke groten getale zich gaan ontspannen in OCER? Dat komt door het bestuurlijke onvermogen van Nieuw Front Plus. Dit bestuurlijk onvermogen maakt dat de toekomst van Suriname in de handen wordt geduwd van het mammoetblok. Bewezen is dat de huidige regering met bijna 8 partijen het regeercentrum heeft verlamd en het zal niet anders zijn in het mammoetblok. Suriname heeft baat bij stabiliteit in de politiek om regeringsverantwoordelijkheid te kunnen nemen.

Ondanks beloften van de leden van het aanstaande mammoetblok dat zij hebben geleerd van de fouten, moeten wij constateren dat de gezichten die wij hebben gezien geen vertrouwen geven. Dat is op zich een harde constatering want eerlijkheidshalve moeten wij constateren dat de huidige regering het niet beter doet. Maar, hun problemen zijn van andere aard. Nieuw Front Plus heeft zo zijn problemen, maar mensenrechten worden niet vertrapt en het monetair beleid is redelijk stabiel gebleven. De investeringen trekken weer flink aan. De prijsstijgingen hebben een internationale marktoorzaak. Wel moet men met betere voorstellen komen dan zich te verschuilen achter wereldontwikkelingen. Als je regeermandaat hebt dan moet je deze inhoud geven en niet zielig doen. Het ontbreekt aan durf en moed in deze regering en dat maakt dat zij minder gewild is door langzaamaan grote delen van het volk. Wat dramatisch is voor ons volk is dat het politici aan de macht krijgt die ideologisch arm zijn qua inzichten en handelen. Men wil in het machtscentrum om zich te verrijken over de ruggen van het volk.

Als men eenmaal zit wil men het liefst blijven zitten en men misbruikt overheidsmiddelen en het overheidsapparaat om de macht te continueren. Men ziet politiek teveel als een voertuig om zichzelf, familie en de kennissengroep te bevoordelen.

Daarom zien wij dat politici na hun zittingsperiode zich enorm hebben verrijkt. Dat moet gaan veranderen en wij moeten wetgeving gaan ontwikkelen om deze praktijken een halt toe te roepen. Wij hebben zorgen over het mammoetblok. Een eventuele verkiezingsoverwinning zal Suriname onbestuurbaar maken. Er zijn nu eenmaal teveel belangen bij zoveel partijen. Voorts heb je teveel kapiteins op een schip. Krijg je je zin niet dan is het afgelopen. Wij moeten het aanstaande mammoetblok zien als een onding en wat niet bij elkaar hoort zal niet bij elkaar blijven. Wij praten eerder van een mammoetmishandeling die Suriname staat te wachten.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /  Dagblad Suriname

06-05-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics