Nickerie.Net, dinsdag 06 mei 2008


Zundagroep brengt Prins Bernardpolder in cultuur
Geplaatst: 06/05/2008

Nickerie -  Een bezoek van de Zundagroep, bestaande uit een groep buitenlandse investeerders die al geruime tijd belangstelling heeft getoond voor de landbouwsector, heeft haar geen windeieren gelegd. De Zundagroep heeft na onderhandelingen de hand weten te leggen op de Prins Bernardpolder die al jaren niet meer operationeel is. De Prins Bernardpolder maakt deel uit van de Stichting Experimentele Landbouw (SEL) van de overheid. Met de overname heeft de Zundragroep nu de beschikking over een rijstareaal van bijkans zeshonderd hectare. Drs. Chris Jarbandan, woordvoerder van de Zundagroep, deelde vanuit Nederland mede dat zij grote plannen hebben voor Nickerie. Vrijdag is een deel van hun machinepark bestaande uit 11 tractoren en twee hydraulische graafmachines reeds in Nickerie aangekomen.

Chris Jarbandhan

Chris Jarbandan

Jarbandhan zei dat deze machines al een aantal weken terug waren ingeklaard bij de haven te Paramaribo. De machines die zich nu op het complex van de Prins Bernardpolder bevinden, zullen de komende dagen aangevuld worden met enkele rijstoogstmachines die reeds zijn gearriveerd. Jarbandhan zei ook dat de machines die door de Zundagroep zijn aangeschaft, zowel te Prins Bernardpolder als voor hun project te Wageningen ingezet zullen worden. De officiŽle start wordt donderdag gegeven, zegt Jarbandhan. Volgens hem zullen ook de LVV-minister K.Raghoebarsing en vicepresident R.Sardjoe aanwezig zijn voor deze plechtigheid.

Na het officieel gedeelte zal de Zundagroep gelijk van start gaan met de grondbewerking. Het ligt in de bedoeling om geheel Bernardpolder in cultuur te brengen. Hierop aanvullend liet Jarbandan weten dat zij ook nieuwe rijstrassen zullen ontwikkelen. Zij zullen hiervoor buitenlandse expertise inhuren. Met Adron en LVV zal ook bekeken worden wat nog samen gedaan zal worden. De zegsman van de Zundagroep hield ook voor dat gestreefd zal worden om Nickerie te voorzien van kwalitatief goedkopere ureum. Met de heropstart van de Prins Bernardpolder zullen bijkans dertig arbeidsplaatsen gecreŽerd, worden zegt Chris Jarbandhan. Voor wat hun project te Wageningen betreft, kon hij nog niet veel kwijt wat het worden zal.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /  Dagblad Suriname

06-05-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics