Nickerie.Net, dinsdag 06 mei 2008


Ook India klaagt over Chinese cyberaanvallen

Mick de Neeve, dinsdag 6 mei 2008

Na de VS, Duitsland en Groot-BrittanniŽ is het nu India dat aan de bel trekt over cyberaanvallen die door Beijing op touw zouden zijn gezet. De virtuele beschietingen zijn volgens Indiase functionarissen al anderhalf jaar aan de gang. De beschuldigingen maken gewag van dagelijkse aanvallen op Indiase regeringsnetwerken, maar ook die van bedrijven, schrijft Daily Tech. De aanvallen zouden geenszins amateuristisch aandoen, maar juist van dermate hoog niveau zijn dat er alleen een 'digitale supermacht' achter kan zitten, aldus de IndiŽrs.

hacker en andermans pc De doelstelling van de aanvallen zou zijn om India's digitale infrastructuur in kaart te brengen, en de regering in New Delhi vreest dat, in het geval een conflict, China met die kennis de netwerken in zijn buurland gemakkelijk lam zou kunnen leggen. Onder meer de netwerken van de National Security Council en van het ministerie van Buitenlandse Zaken zouden recentelijk met succes zijn aangevallen en platgelegd, en op talloze netwerken werd activiteit bemerkt zonder dat ze platgingen. Vooral van botnets zou veel gebruik worden gemaakt door het vermeende Chinese cyberleger. Keyloggers zouden daarnaast populair zijn om aan de inloggegevens voor diverse netwerken te komen.

De veiligheidsadviseur van de Indiase overheid, Mayankote Kelath Narayanan, is weliswaar in staat gesteld om de National Technology Research Organization op te zetten en onderzoek te doen naar effectieve defensietechnieken, maar de adviseur klaagt dat besluiteloosheid van de regering de slagvaardigheid van dat instituut ondermijnt. Een groot probleem is de ontoereikendheid van het budget om personeel aan te trekken dat de aanvallen moet afwenden. Naar verluidt moet India het doen met kleine teams van onderbetaalde verdedigers.

China heeft nog geen reactie op de aantijgingen gegeven, maar heeft in het verleden gepikeerd op dergelijke beschuldigingen gereageerd. Vorig jaar ontkende het land Duitse overheidsnetwerken te hebben gehackt, en bovendien stellen de Chinezen dat zij zelf met meer cyberaanvallen te maken hebben dan welk land dan ook, maar nooit met de beschuldigende vinger wijzen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /  Tweakers Net

06-05-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics