Nickerie.Net, donderdag 08 mei 2008


Ajodhia: 'Verkoop domeingronden en verruimt de staatskas'

07/05/2008

Paramaribo - Het voorstel van het assembleelid Jules Ajodhia (NF/VHP) is duidelijk: verkoop domeingronden en verruimt de staatskas. In deze tijd waarin de overheid compenserende en ondersteunende maatregelen naar de samenleving toe dient te nemen, speelt financiŽn een belangrijke rol. Het verkopen van domeingronden is volgens Ajodhia dan ook ťťn van de mogelijkheden van de regering om middelen te krijgen. Hij vraagt zich af waarom de Wet Verkoop Domeingronden niet wordt geÔmplementeerd. Deze wet is tijdens de vorige regeerperiode aangenomen.

Hij deed de aanbevelingen in het kader van de openbare vergadering van De Nationale Assemblee gisteren over de economische ontwikkelingen in het land. "Er wordt veel hierover gezegd maar er gebeurt niks. Ik wil graag de stand van zaken weten", aldus de volksvertegenwoordiger. Carmelita Ferreira (NF/NPS) vindt het idee uitstekend maar vroeg aandacht voor minderbedeelden die geen domeingrond zouden kunnen kopen. Zij hekelt het feit dat anderen beschikken over honderden hectaren grond en niks meedoen, terwijl anderen niet eens een klein stukje kunnen krijgen om een woning op te zetten.

Ajodhia bracht in herinnering dat de wet beperkingen heeft dat onder andere niet meer dan 1200 vierkante meter verkocht mag worden aan een individu voor woningbouw. Deze bepalingen voorkomen volgens hem dat er kan worden gespeculeerd. Verder wees hij erop dat de verkoop van domeingronden, naast versterking van de staatskas ook de nationale woningbouw zal bevorderen. Het lid Soedeshchand Jairam (VPF) kan zich ook terugvinden in het voorstel van Ajodhia, maar heeft graag dat domeingronden niet worden verkocht zolang het GLIS, Grondregistratie en Land Informatie Systeem, niet is geÔmplementeerd.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /  de Ware Tijd

07-05-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics