Nickerie.Net, dinsdag 13 mei 2008


Zwitserse koe maakt auto total loss

AMSTERDAM - Wat gebeurt er als een koe frontaal tegen een auto aan botst? Het voertuig is total loss, maar de koe blijft ongedeerd. In Zwitserland zijn een koe en een auto frontaal op elkaar gebotst. Het beest rolde over de auto heen en werd op het dak gelanceerd. Onmiddelijk daarna kwam het dier echter precies op zijn poten terecht.

De bestuurder, Felix Reimann, zei dat zijn auto helemaal verwoest is als gevolg van de botsing. De man zelf hield er schrammen en blauwe plekken aan over. Maar in tegenstelling tot het voertuig en de bestuurder bleef de koe ongedeerd. Een veearts bracht de koe na een kort onderzoek terug naar de eigenaar.

Reimann: "De koe kwam via de motorkap op het dak terecht en belandde aan de achterkant van de auto weer op de weg. Ik kon niet geloven dat ik de koe via mijn achterraam zag staan. Ik dacht dat hij dood was, maar in plaats daarvan stond hij daar gewoon doodleuk naar me te loeien."


Is het een koe... of olifant?

AMSTERDAM - Maak kennis met 'Chilli'. Een zachtaardig stiertje van 9 dat 1.000 kilo weegt en even groot is als sommige olifanten! Chilli en zijn verzorgster Tara Nirula  De kinderboerderij in het Britse Somerset - waar Chilli woont - heeft contact opgenomen met het Guiness Book of Records. Die is nu bezig om de maten van het dier op te nemen en deze te vergelijken met andere grote gevaartes.

Olifant

"We hebben ons aangemeld bij het Guiness Book of Records en we zijn er vrij zeker van dat hij er in komt te staan. Het is zo'n lief beest, hij verdient het gewoon", vertelt manager van de kinderboerderij Naomi Clarke.

Het zwart-witte dier, dat ruim 1.000 kilo weegt en even groot is als een kleine olifant van 2 meter, werpt een schaduw over zijn vrienden, die niet verder reiken dan zo'n anderhalve meter. En ondanks zijn voorkomen, doet Chilli niets liever dan grazen op een groene wei vol gras.

Vondeling

Het kalf, dat bijna net zo breed is als hij groot is, leeft op de boerderij nadat hij daar te vondeling was gelegd toen hij amper zes dagen oud was. Negen jaar verder lang is Chilli blijven groeien. Medewerkers van de boerderij zijn ervan overtuigd dat het beest een record neer kan zetten voor de grootste koe van Groot-Britannie. "Toen Chilli opgroeide zagen we al dat hij groter was dan zijn soortgenoten. Bezoekers merken altijd op dat Chilli zo veel groter is dan zijn soortgenoten", vertelt Clarke.

Lenig

"En ondanks dat hij ruim 1.000 kilo weegt is hij best lenig en niet zo dik als sommige andere koeien hier." De boerderij heeft geen idee hoe het komt dat Chilli zo groot is. "Hij eet niet veel en zijn potene en hoofd zijn goed in verhouding." Op dit moment staat het record voor de grootste koe ter wereld op naam van de 2 meter 20 hoge Italiaan Fiorino.

Scheet

De eigenaren van Chilli moeten oppassen, want vorige week werd bekend dat boeren in Estland belasting moeten betalen op koeienscheten. En met zo'n naam en gewicht weet je het maar nooit.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Telegraaf / Daily Mail

13-05-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics