Nickerie.Net, woensdag 14 mei 2008


IndonesiŽ voert agressief beleid bevolkingsrijstbouw

Eric Mahabier, 14/05/2008

JAKARTA - IndonesiŽ voert al enkele jaren een heel agressief landbouwbeleid dat onder meer gericht is op stimulering van de bevolkingsrijstbouw. In heel wat provincies wordt elke meter grond uitbesteed aan landbouwactviteiten. Zelfs langs de straten van Jakarta is te zien hoe men op kleine schaal rijst en andere gewassen plant. "Vanwege dit landbouwbeleid die we al jaren voeren, hoeven we in deze tijd van de voedselcrisis niet te importeren", reageert Djoko Mursanto van de Indonesische ambassade in Paramaribo, tegenover dWT.

dWT foto/ Eric Mahabier Jogjakarta, een van de landbouwgebieden in IndonesiŽ waar haast elke meter grond, ook langs de highway, gebruikt wordt voor agrarische activiteiten.-.

Mursanto zegt dat de Indonesische regering zowel kleine als grote boeren stimuleert om de agrarische productie verder te verhogen. IndonesiŽ telt ongeveer 220 miljoen inwoners en met de huidige stijging van de prijzen van goederen en diensten, waaronder die van landbouwproducten, ziet Mursanto de positieve vruchten van de stimulans die de overheid aan de boeren geeft.

"Positieve ontwikkeling waar Suriname ook voorbeelden van kan nemen" vindt ambassadeur Angelique Ali Husain-del Castilho van Suriname in Jakarta. Ze memoreert dat Suriname in een gebied voorkomt die steeds belangrijker begint te worden "voor andere gebieden die geen voedsel verbouwen". Evenals in Suriname, is ook in IndonesiŽ rijst hoofdvoedsel. "In Suriname kan dit beleid gaan werken, maar we hebben ook te maken met een cultuur waarbij niet iedereen rijst kan en wil planten. Die activiteiten heb je slechts in bepaalde gebieden." Ali Husain-Del Castilho wijst erop dat Suriname zijn inkomsten ook kan verhogen met zo'n beleid.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

14-05-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics