Nickerie.Net, woensdag 21 mei 2008


Assembleelid Carmelita Ferreira: ‘De president had Jong Tjien Fa moeten WEGJAGEN’

Geplaatst: 21/05/2008

Paramaribo -  ‘De president heeft hem ogenschijnlijk nog een kans gegeven, maar ik blijf erbij dat de president hem had moeten wegjagen.’ Carmelita Ferreira, assembleelid (NF/NPS), is woedend, maar staat nog steeds achter deze woorden. Minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft volgens de parlementariër opzettelijk instructies van president Ronald Venetiaan terzijde gelegd door toch te proberen de uitgifte van grondbeschikkingen in Nickerie een partijpolitiek tintje te geven. Ze weet dat er helemaal geen sprake van een miscommunicatie was zoals dat nu wordt uitgelegd. ‘Als ik de president was had ik hem weggejaagd’, zegt Ferreira luid. Pertjajah Luhur als partner binnen het NF gedraagt zich volgens haar steeds incorrect.

Andre Misiekaba (NDP) is het eens met collega Ferreira. ‘Somohardjo en Jong Tjien Fa hebben getoond dat ze geen eigenwaarde hebben. Ik vind dat de president kordaat moest optreden. Dit is niet het eerste of tweede geval, dit is het zoveelste geval waarbij deze minister duidelijk in de fout gaat. Iedereen klaagt. De NPS klaagt, de SPA klaagt over Havenbeheer. Castelen heeft ook een interpellatievoorstel ingediend. Iedereen weet dat er gerommeld wordt. En dan komt de president de samenleving vertellen dat er nog een kans wordt gegeven’, laat de volksvertegenwoordiger optekenen. Volgens Misiekaba is de president bang voor een politieke crisis en wil hij ondanks alles aan de macht blijven. ‘Die man is bang. Hij wil daadkrachtig overkomen, maar wat hij zegt is gewoon bla bla bla. Dit is het bewijs dat Somohardjo dé baas van de president is.’

Op Radio Apintie zei de president niet bang te zijn voor een politieke crisis, maar dat er belangrijke onderwerpen bij de bevolking spelen die om een oplossing vragen. Ten behoeve van de bevolking is de president bereid die crisis te vermijden. ‘Het is niet zo dat ik angst heb voor crisis. Zodra er een moment is van crisis dan weten we dat alles verder stil zal staan’, legt het staatshoofd uit.

Verder zegt Venetiaan dat minister Jong Tjien Fa ervoor moet zorgen dat er geen druppel in de volle emmer bijkomt. ‘De dreigende wolken die er waren, zijn weggedreven. Het ligt verder aan de minister of wij een heldere toekomst tegemoet zullen gaan’, zegt het staatshoofd na het onderhoud met de bewindsman. De president zei in die uitzending geen voorstander te zijn om een minister onder curatele te stellen, maar wil wel dat de onderraad Grondzaken over belangrijke gronduitgiftes wordt geraadpleegd. Ook wil de president van alle gronduitgiftes een afschrift op zijn bureau. Deze maatregelen moeten volgens ons staatshoofd een backing voor de minister zijn om het ‘juiste spoor’ te houden.

Gregory Rijssen

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

21-05-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics