Nickerie.Net, dinsdag 20 mei 2008


Bejaardentehuis Pawan Dhaam in Nickerie feestelijk in gebruik genomen
Geplaatst: 20/05/2008

Nickerie -  Na twee en een half jaar van zware arbeid is de begane grond van Nickerieís nieuwste en grootste bejaardentehuis, Pawan Dhaam, zaterdag feestelijk in gebruik genomen. Het projectinitiatief komt van de Nederlandse Stichting Sankat Mochan. Vijay Ramnarain, oprichter en voorzitter van de stichting, deelde mede dat de afgelopen periode geen makkie is geweest. Waren het geen grondproblemen dan financiŽle. Desondanks gelukte het om middels goed en intensief lobbywerk de begane grond af te krijgen en leefbaar te maken. Via counterparts in Nederland hebben zij geld kunnen inzamelen via fundraisingactiviteiten. Naar zeggen van Ramnarain is de behoefte voor zo een tehuis groot. Ramnarain benadrukte dat ook het bedrijfsleven van Nickerie en daarbuiten aanzienlijke bijdragen hebben geleverd die mede hebben geresulteerd in de totstandkoming van dit tehuis dat prijkt langs de Sint Theodorusweg.

Bejaardentehuis Pawan Dhaam
Aanwezigheid van diverse volksvertegenwoordigers samen met DC Shankar

De heer Bisessar in gesprek met de oprichter en voorzitter van stichting Sankat Mochan, de heer Vijay Ramnarain (rechts)

De verschillende sprekers die hun zegje deden, prezen het werk dat door Ramnarain de afgelopen periode met veel liefde en doorzetting is verricht. Het tehuis biedt momenteel aan zeventien oudjes accommodatie. Zeven van hen hebben reeds hun intrek in het gebouw genomen. Stichting Sankat Mochan hoopt dat zij de eerste etage van het gebouw na vier maanden in gebruik kunnen nemen, waarna de beurt komt aan de tweede etage. Na voltooiing van de eerste etage, zal deze aan zestien bejaarde echtparen accommodatie bieden. Vier van de units zullen wel geserveerd worden voor echtparen die van Surinaamse komaf zijn, maar in Nederland wonen. De tweede etage zal, zodra die af is, fungeren als ontspanningsruimte voor de seniore burgers en als stagiaireverblijf. De bouwkosten bedragen tot op dit moment meer dan twee ton euroís.

Ramnarain gaf verder aan dat op het verzoek aan de overheid om personeel ter beschikking te stellen, nog steeds geen actie is vertoond. Hij zegt te hopen dat nu met de opening, de overheid wel zal reageren. Het gebouw heeft een grootte van 35 x 20 meter. In de naaste toekomst wil de stichting op hetzelfde terrein ook een multifunctionele ruimte opzetten. Met twee lokale artsen heeft de stichting al afspraken lopen voor de consultatie van de oudjes, terwijl het bedrijfsleven benaderd is om bij toerbeurt enkele van de vaste lasten te dragen. Ramnarain stelt dit gebaar enorm op prijs en hoopt dat het verder zal worden uitgebreid. De kinderen Quaraisy en Quaraisha Pierkhan hebben namens het Rashied Pierkhanís Foundation ook een geldsbedrag gedoneerd aan het bejaardentehuis Pawan Dhaam.

Danny Jibodh

Voor meer informatie: www.sankatmochan.nl

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

20-05-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics