Nickerie.Net, dinsdag 20 mei 2008


RGB-minister houdt zich onbereikbaar voor president
Geplaatst: 20/05/2008

Nickerie -  Minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft bij de gehele miscommunicatieaffaire te Wageningen zondagochtend als intermediair opgetreden tussen president Ronald Venetiaan en Pertjajah Luhur’s voorzitter tevens DNA-voorzitter, Paul Somohardjo. Echter vindt de NH-topman het niet op zijn plaats om te reageren in het openbaar, nog minder om aan te geven waar precies de schoen knelt. ‘Omdat ik als intermediair heb opgetreden, kan ik niet zeggen wat de president noch wat Somohardjo tegen mij heeft gezegd. Ik vind het niet verstandig om een reactie hierover te geven’, zei de bewindsman tegenover DBS.

In klare taal gaf president Ronald Venetiaan bij ABC Actueel gistermorgen aan dat de mensen van de minister niet boos moeten worden als hij hen de laan opstuurt. Ook zou RGB’s minister Jong Tjien Fa al eerder zijn gewaarschuwd door de president betreffende grondzaken. ‘De RGB-minister heeft zich onbereikbaar gehouden’, voegde de president nog hieraan toe. Fragmenten van de reactie van president Venetiaan werden verscheidene keren herhaald tijdens het programma Baka’na Tori Origineel van Sky Radio gistermiddag.

Minister Gregory Rusland wilde niet reageren op de uitspraak van president Venetiaan, omdat hij de uitspraken niet zelf heeft gevolgd. Over de kwestie van zondagmorgen zegt de NH-topman het volgende: ‘Wij zijn al die tijd ervan uitgegaan, en het was de instructie die de president gegeven heeft, dat grondbeschikkingen uitgereikt zouden moeten worden in het SML-gebouw, omdat het een kwestie betreft van de SML. Maar meer ga ik hierover niets zeggen omdat het voor mij moeilijk is. Ik was immers slechts de contactpersoon tussen de president en Somohardjo.’

RGB’s minister Michael Jong Tjien Fa was, zoals de president het aangaf, weer onbereikbaar. Herhaaldelijke pogingen om telefonisch contact op te nemen met de RGB-topman, zijn op niets uitgelopen.

Marijan Setrodikoro

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

20-05-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics