Nickerie.Net, woensdag 21 mei 2008


135 jaar Hindoestaanse Immigratie belooft groot spektakel te worden in Nickerie

Geplaatst: 21/05/2008

Nickerie -  Een feestweek als nooit te voren zal de viering van 135 jaar Hindoestaanse Immigratie voor velen onvergetelijk maken in het district Nickerie. Volgens Nirmalkoemar Badloe, pr- man binnen de Commissie Viering 135 jaar Hindoestaanse Immigratie, is er een scala aan activiteiten op schema gezet. De feestweek start naar zeggen van Badloe al op 30 mei 2008, welke zal duren tot en met 7 juni 2008.

 De activiteiten zullen zich niet alleen in Nieuw Nickerie concentreren, maar ook in de verschillende buurten van het district. De commissie heeft als centrale punt gekozen voor het Brasaplein waar ook een kermis georganiseerd zal worden. Met educatieve lezingen, teken - en opstelwedstrijden in het teken van de immigratie, zullen de jongeren ook aan hun trekken komen. Op de grote dag waarop de eerste Hindoestanen voet aan wal hebben gezet, zal de commissie een grandioze optocht houden.

Gekoppeld aan deze activiteiten zal SCV Chandeni ook een steentje bijdragen om de sfeer te helpen verhogen. Zo staan er twee Bhojpuri shows met artiesten uit India op schema. Chandeni-voorzitter Persad S. Algoe gaf mee dat 31 mei, 7 juni en 13 juni zeker geprikt moeten worden door de plaatselijke bevolking om te komen genieten van de optredens. Die van 7 juni zal volgens Algoe een megaspektakel worden. Dit meent de voorzitter, omdat op die bewuste dag er artiesten uit Suriname, Trinidad, India en Nederland de grondvesten zullen doen schudden met hun muziek en dansstijlen. Gekozen is om het parkeerterrein van de markt voor dit evenement om te toveren tot een party plaza. De Commissie Viering 135 jaar Hindoestaanse Immigratie zegt dat de voorbereidingen op wieltjes lopen en zij lekker op schema zit.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

21-05-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics